Goud en zilver tijdens Limburgse Kampioenschappen

Tijdens het eerste weekend van de Limburgse Zomer Kampioenschappen zwemmen lange baan in Kerkrade wist Ian Sanders van Eszet meteen dik in de prijzen te vallen. De kampioenschappen, die 4 dagen, verdeeld over 2 weekenden, beslaan stonden dit weekend voornamelijk in het teken van de schoolslag en rugcrawl zwemmers. Dit betekende dat Ian dit eerste weekend meteen aan de start mocht verschijnen van zijn favoriete nummers, de 100m en 200m schoolslag. Op zaterdag zwom hij de 100m schoolslag al erg goed, hij bleef maar 1 seconde achter de winnaar, waardoor hij een zilveren medaille wist te winnen. Op zondag werd een enorm spannende race gezwommen. De concurrentie van Ian bleef dicht in de buurt en pas de laatste 15m wist Ian het verschil te maken. Hij verbeterde zijn beste tijd met maar liefst 2 seconden. Hij mocht door deze prestatie de hoogste trede van het podium beklimmen en zich kronen tot beste zwemmer van Limburg. Daarnaast zwom Ian nog de 50m vrije slag. Hij wist zijn PR te verbeteren en eindigde hiermee op een 7e plaats.

Dit weekend verschenen er ook nog andere Eszet zwemmers aan de start. Tim van Loon zwom de 100m schoolslag op zaterdag. Hij zwom een sterke race. Hij wist heel dicht in de buurt te komen van zijn korte baan tijd, wat een knappe prestatie is in een lange baan bad. Hij behaalde een mooie 6e plaats. Op zondag zwom Tim een vol programma. Hij zwom de 100m rugcrawl, de 200m schoolslag en de 200m vrije slag. Op de 100m rugcrawl zwom hij een PR en werd Tim 6e. De 200m schoolslag was een zwaardere race. Toch was de prestatie erg goed. Hij verbeterde zijn beste lange baan tijd met 5 seconden en werd 5e. Als laatste zwom Tim de 50m vrije slag. Hij bleef maar nét boven zijn PR en behaalde de 6e plaats.

Daphne Broen verscheen dit weekend aan de start van de 50m rugcrawl en de 50m vrije slag. Bij deze afstanden worden meerdere leeftijdsgroepen bij elkaar geteld. Toch deed Daphne het erg goed en wist ze een mooie tijd neer te zetten. Ze verbeterde haar beste lange baan tijd met maar liefst 5 seconden! Op zondag was de vrije slag aan de beurt. Ook hier ging Daphne weer hard en wist ze haar beste tijd met 1 seconde aan te scherpen. Ze eindigde hiermee op een mooie 11e plek.

Kyle Sanders mocht dit weekend deelnemen op de 100m schoolslag. Hij zwom ook een goede race. Hij wist maar liefst 23 seconden van zijn lange baan tijd af te zwemmen! Hij behaalde een mooie 7e plek.

We kunnen wel stellen dat het eerste weekend van de LZK goed is verlopen voor Eszet. Op naar het 2e weekend waarin we weer hopen op mooie resultaten.