Algemeen

De zwemclub ESZET heeft ten doel de zwemsport voor de leden van ESZET te promoten in de breedste zin des woords: het geven van zwemonderwijs, het ondersteunen van de wedstrijdsport incl. Waterpolo en andere wateractiviteiten op zowel competitief alsook recreatief niveau, waarbij plezier, ontspanning, samenspelen, leren en amusement de boventoon vieren t.o.v. van het competitie-element. Hierbij zal er onderling tussen de leden die deelnemen aan de activiteiten GEEN onderscheid in begeleiding, stimulering alsook onderwijs worden gemaakt, noch naar geloofsovertuiging, sexe, leeftijd, nationaliteit, talent en of aanleg en motivatie. Prestaties zijn leuk, maar meer het gevolg van aanleg en training binnen de mogelijkheden die de vereniging biedt. Plezier in de sport en het zwemmen in het bijzonder zullen tot zelfstandigheid, zich vrij voelen en zekerheid in het water leiden. Dat is voor ESZET, maar ook alle ouders en de leden belangrijk.

Sedert 1937, het jaar waarin de vereniging is opgericht heeft ontspanning door inspanning een belangrijke rol gespeeld. Vanaf de 60-er jaren is daar het lesgeven aan kleine kinderen bijgekomen. Deze vorm van lesgeven is inmiddels gestaakt en hebben wij het Sterrenplan als module toegevoegd. Hierbij kunnen kinderen na het behalen van hun A, B of C diploma op een leuke speelse manier oefenen in het water. Het Sterrenplan is in verschillende modules ingedeeld die kinderen kunnen afsluiten met het behalen van een certificaat. Zo kunnen de kinderen blijven zwemmen, ook als zij nog niet zozeer wedstrijden willen zwemmen.

Daarnaast heeft de vereniging in het verleden ook de waterpolosport beoefend. Hoewel op dit moment slechts 1 heren team traint, zal er bij voldoende animo opnieuw gestart worden met een vrouwen en /of jeugd team.

Kortom ESZET een vereniging die opleiding en ontspanning, maar ook competitief voor haar leden van alles te bieden heeft.