3 medailles tijdens laatste ronde miniorencompetitie

Op zondag 24 april vond de laatste ronde van de miniorencompetitie plaats in Melick. Het team van Eszet nam deel met 6 zwemmers.

Isa van Loon zwom haar laatste wedstrijd in de miniorencompetitie, omdat zij vanaf volgend seizoen te oud is voor deze wedstrijden. Tijdens deze wedstrijd stond de 200m vrije slag en de 200m vlinderslag, op het programma. Op de 200m vrije slag ging het al erg goed. Isa wist haar snelste tijd met maar liefst 11 seconden te verbeteren. Ze sloot af met de zwaarste afstand, de 200m vlinderslag. Het werd een spannende race was een aantal meiden had in de serie voor Isa al onder de inschrijftijd van Isa gezwommen. Isa zwom zelf echter ook een super race. Ze had zelfs nog energie voor een eindsprint op de laatste baan. Ze zwom maar liefst 20 seconden van haar tijd af, waardoor ze beslag wist te leggen op een 3e plaats. Een mooi afscheid van de miniorencompetitie.

Gillian Sanders had deze dag dubbel succes. Hij veerscheen aan de start van zijn favoriete en beste slagen, namelijk de 100m schoolslag en de 50m vlinderslag. Wederom liet hij zien dat hij het aankan om tegen jongens te zwemmen die al een jaar ouder zijn. Op de 100m schoolslag verbeterde hij zijn beste tijd met 5 seconden. Hiermee veroverde hij de zilveren medaille. Daarna zwom hij de 50m vlinderslag, waarbij hij zijn beste tijd met 0,34 seconden verbeterde. Hiermee won hij de bronzen medaille.

Lucas Dieteren verscheen net als Gillian aan de start van de 100m schoolslag en de 50m vlinderslag. Voor Lucas waren de tegenstanders 1 of zelfs 2 jaar ouder. Toch liet ook hij zien hier niet voor onder te doen. De 100m schoolslag leverde een ruime tijdsverbetering op, maar helaas, door een té snel keerpunt ook een diskwalificatie. De verbeterde tijd blijft dus nog even onofficieel. Lucas was daardoor wel extra gedreven op de 50m vlinderslag. Hier wist hij maar liefst 7 seconden van zijn beste tijd af te zwemmen, waardoor hij ruim onder de grens van 1 minuut dook. Hij eindigde hiermee op de 6e plaats. Binnen het team leverde het ook de beste prestatie op met een percentage van 126%

Kyle Sanders zwom net als Isa het zwaarste programma, de 200m vrije slag en de 200m vlinderslag. Kyle neemt het dit seizoen op tegen jongens van één jaar ouder. Hij kon zich hier goed aan optrekken. Op de 200m vrije slag verbeterde hij zijn beste tijd met 8 seconden. En net als Isa was Kyle bij de vlinderslag goed in vorm. Hier verbeterde hij zijn beste tijd met ruim 10 seconden.

Kelsey van Nistelrooy begon met de 100m rugcrawl waarbij ze haar beste tijd met maar liefst 16 seconden! Daarmee behaalde ze een mooie 7e plaats. Op de 100m vrije slag wist ze haar beste tijd niet aan te scherpen, maar liet ze wel een verbetering zien in haar techniek. Ook hier wist Kelsey een 7e plek te veroveren.

Jarno Winands zwom de 50m vlinderslag en de 100m schoolslag. Op beide afstanden wist hij zijn tijden nét niet aan te scherpen. Hij kwam wel héél dicht in de buurt. Hij kwam ook erg dicht in de buurt van het podium. Hij veroverde respectievelijk een 5e en een 4e plaats.