Eszet sluit competitie af in stijl

Op zondag 17 april vertrok de wedstrijdploeg van Eszet met 20 zwemmers naar Sittard voor het 5e en laatste deel van de zwemcompetitie in de 2e klasse. Na 4 rondes stond Eszet op een hele goede 9e plek, maar we konden nog zakken, wanneer het team van ROB uit Reuver deze wedstrijd beter zou zwemmen. Het verschil met de 10e plek was klein. Dit wilden wij natuurlijk niet laten gebeuren, dus wij gingen nog 1x de strijd aan om binnen de top-10 te blijven.

De wedstrijd begon al goed met het 4x50m wisselslag estafetteteam bij de jongens. Tim van Loon, Kyle Sanders, Ian Sanders en Nick Hendrickx lieten zien dat ze binnen deze samenstelling dit seizoen goed op elkaar ingespeeld zijn geraakt. Iedere zwemmers was zo veel mogelijk ingezet om zijn specialiteit te zwemmen. Tim begon al sterk op de rugcrawl. Kyle zwom een sterke schoolslag waarna Ian zijn sterke vlinderslag mocht zwemmen. Daarna knalde Nick nog op de borstcrawl. De mannen wisten samen 2 seconden van de inschrijftijd af te zwemmen.

Daarna waren de meisjes aan de beurt voor de 4x50m vrije slag. Gwenn opende goed, waarna Jill het over mocht nemen. Daarna was het Joyce die, met blessures, haar laatste wedstrijd zwom, maar nog 1x alles uit de kast haalde wat ze in zich had. Daphne kon het hierna nog knallend afmaken en samen wisten deze dames een 3e plek in de wacht te slepen.

Daarna begonnen de individuele races. Er werden maar liefst 23 persoonlijke records gezwommen en 15 podiumplaatsen behaald! De grootste persoonlijke verbetering kwam op naam te staan van Gillian Sanders. Hij wist op de 100m wisselslag zijn beste tijd met maar liefst 18 seconden te verbeteren! Dit is een prestatie van 136%.

Tim van Loon en Ian Sanders gingen beiden erg goed op de 100m wisselslag en de 100m rugcrawl. Op de 100m wisselslag wisten beide heren hun beste tijd met 2 seconden aan te scherpen. Op de 100m rugcrawl gingen er bij Tim maar liefst 5,5 seconden vanaf. Bij Ian gingen er 2 seconden vanaf. Beide heren zwommen hiermee een limiet die recht geeft op plaatsing voor de Limburgse zomerkampioenschappen.

Tom van Mölken verscheen aan de start van de 200m wisselslag en de 50m vrije slag. Op de 200m wisselslag verbeterde hij zijn beste tijd met 9 seconden. Van de 50m vrije slag ging er een seconde van zijn beste tijd af.

Jill Winands had ook een erg goede dag. Op de 50m schoolslag wist ze een halve seconde van haar beste tijd af te zwemmen. Op de 100m vrije slag ging het nog beter. Hier gingen er maar liefst 4 seconden van haar beste tijd af! Jill wist hiermee 2x een 2e plaats in de wacht te slepen.

Aan het einde van de wedstrijd zwommen nog 2 estafetteteams. Allereerst het team op de 4x25m schoolslag. Dit team bestond uit Lucas Dieteren, Kelsey van Nistelrooy, Gillian Sanders en Sjoukje Suelmann. Ze zwommen ontzettend goed en hard. Ze wisten hun inschrijftijd met maar liefst 5 seconden te verbeteren. Een top prestatie van deze jonge zwemmers op deze korte afstand.

Daarna was het tijd voor de klapper van de middag. Dé afsluiting van de competitie. De 8x50m vrije slag estafette, bestaande uit 4 jongens/heren en 4 meisjes/dames uit verschillende leeftijdscategorieën van jong naar oud. (Nick Hendrickx, Jill Winands, Tim van Loon, Daphne Broen, Ian Sanders, Gina Feenstra, Roy Beurskens, Leonie Lennards) Eszet stond met een 3e tijd ingeschreven. Maar na een paar zwemmers lag Eszet op een dikke 2e plek. Ook de afstand met onze directe concurrent ROB was al snel groot. Na 6 zwemmers lagen we ruim 2e en een baan voor op ROB. Daarna was het de beurt aan de heren en dames van 18 jaar en ouder. Hier verloor Eszet wat terrein en werd de strijd om de 2e en 3e plek nog heel spannend. Eszet ging met een hele lichte voorsprong het water in. Er werd super hard gezwommen. Bij het keerpunt keken de dames elkaar in de ogen en moest er nog 1 baan gestreden worden om de 2e plek. Het zwembad stond op de kop. De spanning voor het team op de kant was gigantisch groot. Met nog een laatste krachtinspanning wist Leonie de 2e plek veilig te stellen met een voorsprong van 0,49 seconden.

Door deze fantastische resultaten hebben we de voorsprong op ROB alleen nog maar verder uitgebouwd en staan wij trots in de top-10 op een 9e plek van de 20 teams!