Zwemster Eszet boekt persoonlijk succes op EK

Van maandag 2 september t/m donderdag 5 september nam Leonie Lennards deel aan het EK Masters in Eindhoven. Door het behalen van 4 toelatingslimieten mocht zij op 4 afstanden starten tijdens dit Europese Kampioenschap voor zwemmers vanaf 25 jaar.

In mei had Leonie reeds deelgenomen aan het NK als voorbereiding op dit EK. Beide wedstrijden vonden plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Tijdens het NK ontstond er bij Leonie een duidelijk beeld hoe ze er voor stond met het oog op het EK. Er was nog wat werk aan de winkel en de ervaring met het zwemmen van races in een 50m bad moest vergroot worden. Voor Leonie geen zomerstop, er moest doorgetraind worden om op tijd in vorm te zijn voor het EK. Het 50 meter bad van de Bosberg was een perfecte plaats om te trainen. De laatste weken werd ook de Roerdomp nog gebruikt. Aangezien Europese titels buiten bereik zouden liggen, werden persoonlijke doelen gesteld. Het doel werd om na een hele zomer doortrainen, op het EK beter te presteren dan op het NK in mei.

Op maandag begon Leonie met 200m wisselslag. Het water voelde goed en de race liep lekker. Helaas viel de tijd bij het aantikken toch tegen. Dit was niet volgens de gestelde doelen. Daarom ging ze er op dinsdag tijdens de 50m vrije slag harder tegenaan. Haar schoolslag viel op maandag tegen en moest op dinsdag beter. Dit ging goed. Leonie zwom een nieuw persoonlijk record in een 50m bad. Ze was exact een seconde sneller dan tijdens het NK.

Op woensdag zwom Leonie de dubbele afstand van dinsdag. De 100m schoolslag was aan de beurt. Tijdens het NK verliep die race niet goed. Verzuring trad toen veel te vroeg op. Deze race ging veel beter. Leonie wist maar liefst 3 seconden onder haar NK tijd te zwemmen. Ook dit was voor haar een persoonlijk record in een 50m bad.

Donderdag was de laatste dag. De 100m vrije slag was aan de beurt. Leonie zat in een goede flow na de afgelopen 2 dagen die succesvol waren verlopen. Ook de 100m vrije slag liep lekker. Leonie wist wederom onder haar NK tijd te duiken en weer een persoonlijk record in een 50m bad neer te zetten.

Alles bij elkaar kan er terug gekeken worden op een succesvol kampioenschap. Goede races werden gezwommen, persoonlijke records werden verbroken, een flinke dosis ervaring in het zwemmen van een Europees Kampioenschap werd opgedaan, en natuurlijk was het een moment om flink van te genieten. Bovendien kunnen wij als Eszet zeggen dat wij vertegenwoordigd werden tijdens een Europees Kampioenschap! Iets waar we met recht trots op mogen zijn!

En bent u nieuwsgierig geworden en denkt u dat Masters zwemmen iets voor u is? Neem dan contact met ons op!

Klik op Meer voor de foto’s

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht