Uitmuntende prestaties tijdens Swimmeet

Tijdens de laatste dagen van het jaar reisde de wedstrijdploeg van Eszet af naar Maastricht om deel te nemen aan de 3-daagse Speedo International Friendship Swimmeet. Dit jaarlijkse evenement dat plaatsvindt op de dagen tussen Kerst en de jaarwisseling van 28 t/m 30 december is ieder jaar een gezellige wedstrijd waar het team naartoe leeft. Een combinatie van plezier, gezelligheid en presteren staan hier centraal. En dat ook deze combinatie dit jaar een groot succes was blijkt wel aan de prestaties.

Wanneer we kijken naar het aantal PR’s, was het toernooi van Tim van Loon het meest succesvol. Hij zwom 9 afstanden en wist zelfs 12 PR’s te zwemmen! Op 8 afstanden zwom hij een PR in de eindtijd. Dit betekent dat hij op 4 afstanden ook nog bij het klokken van de tussentijd zijn PR verbeterde! Tim begon op dag 1 met de 100m vlinder, 50m rug en 100m vrije slag. De dag begon meteen succesvol, want op de 100m vlinderslag zette hij de grootste verbetering van alle dagen op de klokken. Er gingen maar liefst 16 seconden van zijn tijd af! Op de 50m rugcrawl gingen er 4 seconden vanaf en op de 100m vrije slag ging hij wel heel hard met de concurrentie mee! Zijn nog recent aangescherpte PR ging nogmaals met 3 seconden omlaag! Tim zijn uitleg was: “Ik wilde die jongen naast mij niet meer laten winnen.” Heel goed van Tim om zich hier in vast te bijten en een echte wedstrijd mentaliteit te laten zien! Op dag 2 zwom Tim de 100m rugcrawl, 50m vlinder en 100m schoolslag. Ook deze dag leverde 3 PR’s op. Op de 100m rugcrawl gingen er 2 seconden vanaf, op de vlinder waren dit er ook 2 en op de schoolslag nog eens 3! Op de schoolslag werd Tim zelfs 17e. Dit was net een plek te laag voor de finales. Hij bleef 1e reserve en het duimen op een afmelding heeft helaas niet geholpen. Dag 3 leverde nog eens fantastische resultaten op. De 50m schoolslag, 100m wisselslag en 50m vrije slag stonden op het programma. De 50m schoolslag ging 4 seconde sneller dan zijn laatste snelste tijd. Op de 100m wisselslag bleef Tim voor de eerste keer dit toernooi boven zijn PR. Dit verschil was echter maar minimaal namelijk 0,07 seconden. Op de 50m vrije slag gingen er nog eens 2 seconden vanaf! U leest dus dat Tim het echt fantastisch gedaan heeft! De PR’s werden ruim aangescherpt. Hiermee doet Tim ook goede zaken voor de inschrijving voor de Limburgse Kampioenschappen. We hopen dat hij hier verschillende startplaatsen mee in de wacht kan slepen!

Ian Sanders beleefde ook een super toernooi. Hij startte ook op 9 afstanden. Op deze afstanden wist hij maar liefst 5 keer een finaleplek in de wacht te slepen! Hij verbeterde maar liefst 10 keer een persoonlijk record. En als klap op de vuurpijl zwom hij ook nog een limiet voor de NJJK! Op dag 1 zwom Ian de 100m vlinder, 50m rugcrawl en 100m vrije slag. In de series verbeterde hij zijn PR niet, maar wist hij wel een finaleplek in de wacht te slepen. In deze finale knalde hij optimaal naar een fantastisch resultaat. Er gingen maar liefst 2 seconden van zijn PR af! Hij behaalde hiermee een 9e plaats. Op de 50m rugcrawl ging er 1,5 seconden van zijn PR af en op de 100m vrije slag dook Ian 1 seconde onder zijn PR en wist hij voor het eerst onder de 1.10 te zwemmen. Op dag 2 was de 100m rugcrawl, 50m vlinder en 100m schoolslag aan de beurt. Op de rugcrawl bleef Ian met 0,12 seconden nipt boven zijn PR. Op de 50m vlinderslag ging er 0,17 seconden van zijn PR af en wist hij een finaleplek in de wacht te slepen. Deze liet hij echter vervallen, omdat hij meer plannen had op de 100m schoolslag. In de series van de 100m schoolslag deed Ian het al super. Er ging 0,74 seconden van zijn PR af waardoor hij de limiet voor het NJJK wist te behalen! Hij plaatste zich hiermee als 4e voor de finale. Dit werd nog een spannende strijd, maar de concurrentie bleef hem helaas voor. Ian haalde zijn tijd van de ochtend net niet, maar bleef wel onder zijn oude PR en werd hiermee 4e. Op dag 3 zwom hij nog de 50m school, 100m wisselslag en 50m vrije slag. Op de 50m schoolslag ging er bijna een seconde van zijn PR af en haalde hij wederom een finaleplek binnen. In deze finale zwom hij nogmaals onder zijn oude PR, maar de concurrentie was echt buitengewoon sterk. Ian haalde toch een hele mooie 6e plaats binnen in dit sterke deelnemersveld. Daarna de 100m wisselslag waarop hij zijn PR met maar liefst 2 seconden aanscherpte! Ook hier haalde hij een finaleplek binnen, maar maakte hij de keuze om alleen voor de 50m schoolslag te gaan. Als laatste zwom hij nog een hele succesvolle 50m vrije slag. Een belangrijk doel werd behaald. Ian zei: “Eindelijk onder de 31.” Zijn PR werd verbeterd en Ian is in 30,93 seconden op neer gezwommen. Doe hem dat maar eens na!

Daphne Broen mocht met 9 starts ook 8 verbeteringen van haar PR op haar naam schrijven en daarnaast nog 2 finaleplaatsen. Zij werkte hetzelfde programma af als Tim en Ian. Op de eerste dag leverde dit haar meteen een PR op de 100m vlinderslag op en daarnaast ook een finaleplek in de avond. Ook in deze finale bleef ze onder haar oude PR en behaalde ze een hele mooie 14e plaats. Op de 50m rugcrawl gingen er 2 seconden van haar PR af. Op de 100m vrije slag bleef ze er helaas net een seconde boven. Op dag 2 verbeterde Daphne haar PR op de 100m rugcrawl met maar liefst 2 seconden. Daarna zwom ze de 50m vlinderslag en bleef ze net 0,08 seconden boven haar PR. Ze haalde wel een finaleplek binnen. Tijdens deze finale kwam ze weer in de buurt van haar PR, maar kwam ze net 0,02 seconden te kort! Ze wist hiermee wel 11e te worden! Een heel mooi resultaten, want ook hier was een sterk deelnemersveld aanwezig! Op dag 3 begon Daphne met haar minst favoriete slag, de 50m schoolslag, maar wist ze wel een PR te zwemmen. Op de 100m wisselslag ging het nog harder! Hier zwom Daphne maar liefst 4,5 seconden van haar PR af! Ook op de laatste dag wist Daphne nog een 3e PR te zwemmen. Op de 50m vrije slag ging er nog eens een seconde van haar PR af! Voor Daphne was dit dus ook een heel mooi toernooi met super resultaten!

Jill Winands mocht dit jaar voor het eerst mee naar de Swimmeet. Net zoals de vorige zwemmers zwom zij alle 9 programmanummers in dezelfde volgorde. Op dag 1 moest Jill misschien even wennen aan het vroege opstaan (6u) en het vroege begin van de wedstrijd, want een PR op de 100m vlinderslag zat er helaas niet in. Daarna kreeg ze de smaak wel te pakken. Op de 50m rugcrawl werd haar PR namelijk met 2 seconden aangescherpt! En ook op de 100m vrije slag werd haar PR met ruim een halve seconde aangescherpt. Op dag 2 was het weer even vroeg, want op de eerste afstand, de 100m rugcrawl zat een PR er niet in. Maar ook daarna ging het weer beter. Op de 50m vlinderslag ging er weer een halve seconde van haar PR af. Op de 100m schoolslag wilde Jill graag een limiet voor de Limburgse binnenhalen, helaas lukte dit nog niet, omdat ze haar PR niet aanscherpte. Maar hiervoor heeft ze nog een aantal maanden de tijd en maken wij ons absoluut geen zorgen. Dag 3 was de meest succesvolle dag voor Jill. Waarschijnlijk was het vroege opstaan nu een gewenning geworden, want meteen vanaf de eerste afstand werd er goed gepresteerd. Op de 50m schoolslag ging er 1,5 seconde van haar PR af. Op de 100m wisselslag verdwenen er maar liefst 4,5 seconden van haar PR! En ook op de 50m vrije slag scherpte ze haar PR aan met 1,5 seconde!

Michelle Smeets was door blessureleed al een hele tijd uit de running geweest. Hierdoor had zij een grote trainingsachterstand en kon zij op diverse afstanden niet in actie komen. Zij zwom daardoor een aangepast programma, zodat ze kon kijken waar ze op dit moment nog stond ten opzichte van de concurrentie en vooral haar eigen prestaties. Met maar heel weinig voorbereiding was het vooral belangrijk om te zien hoe het racen Michelle zou vergaan. Op dag 2 zwom Michelle de 50m rugcrawl en de 100m vrije slag. Op de rugcrawl zwom ze meteen een PR! En op de 100m vrije slag bleef ze met 0.11 seconden maar nipt boven haar PR. Het racen zat er dus nog goed in en ook de conditie was nog aanwezig. Op dag 3 ging het weer goed. Op de 100m wisselslag bleef ze weer maar net boven haar PR (0,23 seconden). Daarna sneuvelde wel haar PR op de 50m vrije slag. Michelle bleek nog steeds super goed te racen en met de minimale voorbereiding bleek zij het super te doen! Wat zou dit betekenen wanneer zij een volledige trainingsvoorbereiding gehad had? Michelle heeft super prestaties geleverd die niet verwacht werden en die veel beloven voor de komende periode van dit seizoen!

Leonie Lennards begon op dag 1 succesvol aan het toernooi. Als eerste zwom ze de 100m schoolslag. Ze begon meteen met een verbetering van haar PR. Ze wist er een seconde vanaf te zwemmen. Daarna was de 50m vlinderslag¬†aan de beurt. Hier scherpte ze haar PR aan met 0,04 seconden. Als laatste was de 100m rugcrawl aan de beurt. Hier zwom ze een dikke seconde onder haar inschrijftijd. Dit betekende een tijd die ze al sinds 2004 niet meer op de klokken had weten te brengen. Hiermee bleef ze nog maar een seconde uit de buurt van haar PR dat al sinds 2001 in de papieren staat. Op dag 2 begon Leonie met de 100m vlinderslag. Hier bleef ze net 0,5 seconden boven haar PR. Daarna was de 50m rugcrawl aan de beurt. Hier bleef ze 0,02 seconden onder haar inschrijftijd. Als laatste deze dag was de 100m vrije slag aan de beurt. Een afstand waarop Leonie graag haar tijd wilde aanscherpen, omdat ze in estafettes al regelmatig sneller heeft gezwommen. Helaas bleef Leonie 0,5 seconden boven haar inschrijftijd en kwam er wederom een tijd van 1.14 op de klok. Hierdoor wilde Leonie op dag 3 nog revanche nemen. Op de 50m schoolslag lukte dit helaas niet. Op de 100m wisselslag ging het een stuk beter. Leonie zwom meer dan een halve seconde onder haar inschrijftijd en nog maar 0,04 seconden boven haar PR waarbij ze al sinds 2005 niet meer in de buurt is gekomen! Op de 50m vrije slag wilde Leonie nogmaals graag dicht bij haar PR in de buurt komen en het liefste zelfs nog verbeteren. Ze ging 0,01 seconde onder haar inschrijftijd en bleef daarmee 0,3 boven haar PR. Met 2 PR’s tijdens dit toernooi en een heel aantal afstanden waarop Leonie wel heel dicht bij haar oude PR’s in de buurt kwam mag ook zij terugkijken op een heel geslaagd toernooi.

Gwenn Wouters zat er dit toernooi wat minder goed in. Van de 9 starts wist zij maar 1 keer een PR te behalen. Op de 100m rugcrawl wist zij haar PR met 2 seconden aan te scherpen. Op de overige afstanden deed Gwenn steeds heel hard haar best, maar de PR’s wilden maar niet aangescherpt worden, hoe hard Gwenn het ook probeerde. Heel gelukkig was ze dan ook met haar tijd op de rugcrawl. Dit toernooi heeft wel voor voldoende aanwijzingen gezorgd voor verbeterpunten waarmee we in het nieuwe jaar aan de slag kunnen, zodat die PR’s er in het nieuwe jaar wel gewoon inzitten. Met veel vertrouwen gaan we er tegenaan en zullen we de combinatie Gwenn en verbetering van PR’s nog veel gaan maken.

Robin Marban had net als Michelle te maken gehad met veel pech in de voorbereidingen en had veel trainingen moeten missen. Conditioneel kwam ze hierdoor te kort op de 100m afstanden en wist ze haar PR’s niet aan te scherpen. De 50m nummer liepen beter. Op de schoolslag en de vlinderslag wist ze haar PR’s binnen een halve seconde te benaderen. De komende periode hoopt Robin de trainingen weer op te kunnen pakken zodat ze haar conditie en daarmee haar prestaties kan gaan verbeteren.

Chantal Schrijnewerkers was ook niet helemaal in vorm. PR’s zaten er voor haar dit toernooi niet in. Toch wist ze diverse keren binnen een seconden van haar PR te blijven. Op de 100m schooslag wist ze het zelfs heel goed te doen. Ze wist op de 100m schoolslag exact haar PR te zwemmen. Het is wel een heel bijzondere prestatie wanneer je PR nogmaals exact weet neer te zetten!

Alles bij elkaar kijken we terug op een geslaagd en gezellig toernooi. Er zijn hele mooie prestaties geleverd en we hebben 4 gezellige dagen samen gehad. Natuurlijk werden deze traditiegetrouw gezamenlijk afgesloten bij de McDonalds. Daarna gingen we terug naar Swalmen en zullen veel zwemmers op tijd in slaap zijn gevallen en gedroomd hebben van de geleverde prestaties.

We gaan ons klaarmaken voor de jaarwisseling en na de jaarwisseling zullen de Limburgse Winter Kampioenschappen op 10 en 11 januari als eerste op de agenda staan. Met de geleverde prestaties van dit toernooi hopen wij een grote afvaardiging te mogen sturen naar dit toernooi. Hierover hoort u later meer.

Wij wensen u een fijne jaarwisseling en een gezond, sportief 2015!

De volledige uitslag vindt u hier.

Klik hier voor de foto’s

meer

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht