Ian Sanders zwemt NJJK limiet

Zaterdag 20 december reisde Ian Sanders af naar Nijmegen om nog een allerlaatste kans te benutten om een limiet voor het NJJK te zwemmen op de 200m schoolslag. Hij was begin deze maand nog in Kerkrade geweest, maar hier was hij er niet in geslaagd om een limiet te behalen.

Ian zwom een hele sterke race. Hij had hard gewerkt aan de fine-tuning van zijn techniek en hoopte dat dit er deze keer wel uit zou komen. Vorige keer speelde een opkomende verkoudheid hem parten, maar nu leek alles hem mee te zitten. Ian moest zijn eigen race zwemmen, want zijn directe concurrent was 8 jaar ouder en 10 seconde sneller in de inschrijftijd. De overige concurrenten waren langzamer in hun inschrijftijd. Ian ging dus zijn eigen weg en zwom een hele goede, vlakke race die technisch ook heel goed uitgevoerd werd.

Hij ging hard af en na 100m leek een PR erin te zitten. Hij moest dan wel op hetzelfde tempo doorzwemmen en niet vermoeid raken. Dit gebeurde niet. Hij liet zijn concurrenten ver achter zich en zwom een dik PR. Er gingen maar liefst 4 seconden van af! Daarbij wist hij ook 0,02 seconden onder de limiet voor het NJJK te blijven waardoor hij Eszet in het laatste weekend van januari mag gaan vertegenwoordigen in Amsterdam!

Ian gaat de komende weken nog een paar pogingen wagen op de 100m schoolslag, maar de eerste plaatsing is in ieder geval al binnen.

Nu gaat iedereen even genieten van de kerstdagen en gaat een aantal zwemmers na de kerstdagen op naar de Swimmeet in Maastricht om daar het jaar af te sluiten.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht