Minioren behalen dikke persoonlijke records en medailles

Op zondag 14 december maakten de minioren van Eszet een flinke reis naar Gennep om hier deel te nemen aan het 2e deel van de minioren competitie. Met tassen vol dikke persoonlijke records en mooie medailles vertrokken ze aan het einde van de middag weer naar Swalmen

Jill Winands had de afgelopen jaren al vaak pech gehad en veel 4e plaatsen in de wacht gesleept. In dit laatste jaar dat ze mee mag doen aan de minioren competitie hoopte ze samen met haar trainers erop dat het harde werken ook beloond zou worden. Dit weekend was het eindelijk raak. En zelfs 2x! Jill zwom de 200m vrije slag en het zwaarste nummer de 200m vlinderslag. Jill had hard aan haar techniek gewerkt en voerde dit super uit tijdens de race. Dit leverde beide keren een verbetering van haar PR op. Op de 200m vrije slag gingen er 18 seconden vanaf! Op de 200m vlinderslag wist ze er maar liefst 28 Seconden vanaf te zwemmen! Dit resulteerde in twee bronzen medailles!

Ook Kyle Sanders had flink aan zijn techniek gewerkt. Hij mocht de 100m vlinderslag en de 200m vrije slag zwemmen. De vlinderslag is grote favoriet bij Kyle. Hij liet zien dat de verbetering van de techniek resultaten oplevert. Hij wist een heel mooi persoonlijk record neer te zetten op deze afstand die hij voor het eerst zwom. Daarna liet hij ook een hele mooie 200m vrije slag zien. Deze afstand zwom hij voor het eerst en leverde hem dus meteen een mooie tijd op. Beide resultaten waren goed voor zilveren medailles.

Broer Ian verscheen ook twee keer aan de start. Net zoals Jill zwom hij de 200m vrije slag en de 200m vlinderslag. Tijdens de 200m vrije slag moest een echte race gezwommen worden, want de concurrentie bleef lang bij. Verbetering in zijn techniek leverde Ian een verbetering van zijn PR op. Er gingen maar liefst 2 seconden van zijn tijd af. Dit leverde hem een zilveren medaille op. De 200m vlinder viel iets zwaarder. Door een snelle start sloeg de vermoeidheid toe. Toch gaf Ian niet op. Een PR zat er niet in, maar wel een zilveren medaille!

Tim van Loon beleefde ook een super middag. Hij zwom net zoals Jill en Ian de 200m vrije slag en de 200m vlinderslag en ook hij had hard aan de verbetering van zijn techniek gewerkt. Tim kon op de 200m vrije slag heel lang in het spoor blijven van zijn concurrenten. Hij zorgde ervoor dat het een hele spannende race werd. Helaas moest hij in de laatste baan de rest voor zich uit laten gaan en werd hij hiermee net 4e. Wel verbeterde hij zijn PR met 10 seconden! De 200m vlinderslag leverde na een hele goede race zelfs een verbetering op van 14 seconden!

Isa van Loon en Lieve Mostart hadden ook beiden de zware nummers op het programma staan. De 200m vrije slag en de 200m vlinderslag. De 200m vrije slag hadden beide dames al eens eerder gezwommen. Zij zwommen hun races heel erg goed en verbeterden beiden hun persoonlijke records. Bij Isa gingen er 6 Seconden vanaf. Bij Lieve gingen er zelfs 44 seconden van haar tijd af! Daarna moest de vlinder gezwommen worden. Een zware afstand die voor het eerst op hun wedstrijdprogramma voorkwam. Ze wisten deze afstand beide met goed gevolg te voltooien en voor het eerst mooie tijden op deze afstand neer te zetten.

Jarno Winands en Gillian Sanders waren ook in vorm. Zij mochten de 100m schoolslag en de 50m vlinderslag zwemmen. Jarno zwom onder de grens van 2 minuten en verbeterde zijn PR met 9 seconden. Voor Gillian was deze afstand nieuw. Hij bleef maar net boven de grens van 2 minuten. Hij zwom tegen jongens die 2 jaar ouder zijn dan hem en toch wist hij al enkele van deze jongens achter zich te laten! Ook de 50m vlinderslag ging beide mannen goed af. Gillian zwom als enige 7-jarige tussen allemaal 9-jarige jongens. Hij liet zich niet kennen en zetten een hele mooie tijd neer, net boven de grens van 1 minuut. Jarno had een tijd staan boven de minuut, maar zwom daar maar liefst 8 seconden vanaf en zwom daardoor onder de grens van 1 minuut!

De laatste zwemster die we meegenomen hadden was Sjoukje Suelmann. Zij zwom de 100m vrije slag en de 100m rugcrawl. Op de 100m vrije slag deed Sjoukje goede zaken. Haar PR verbeterde ze met maar liefst 5 seconden. De 100m rugcrawl ging Sjoukje ook goed af. Ze zette nog een mooie eindsprint in, maar dit was net niet genoeg om een medaille in de wacht te slepen. Zij bleef met 0,6 seconden net boven haar PR.

Alles bij elkaar was het dus weer een goede middag voor Eszet! De vooruitgang is en blijft nog steeds duidelijk zichtbaar. Voor de meeste zwemmers zitten de wedstrijden voor dit jaar erop. Een aantal zwemmers zal tussen Kerst en Nieuwjaar naar Maastricht afreizen voor de jaarlijkse Swimmeet, maar de overige zwemmers zijn klaar. In het nieuwe jaar starten we in januari met de Limburgse Winter Kampioenschappen waar we een grote afvaardiging hopen naartoe te kunnen sturen.

Ook in het nieuwe jaar zullen we u op de hoogte houden van alle prestaties. Maar voor nu willen wensen wij u fijne feestdagen en een sportief 2015.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Klik hier voor de foto’s

meer

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht