14 starts, pr’s en zilveren medaille tijdens Limburgse Winter Kampioenschappen

Het nieuwe jaar begon meteen met een belangrijke wedstrijd voor een aantal zwemmers van Eszet. In het weekend van 10 en 11 januari vonden namelijk de Limburgse Winter Kampioenschappen in Venray plaats.

Eszet mocht deelnemen met 6 zwemmers die samen 14 starts voor hun rekening namen. Ian Sanders en Tim van Loon verschenen beiden op 4 afstanden aan de start. Kyle Sanders en Daphne Broen stonden 2 keer op het startblok. Nick Hendrickx en Gwenn Wouters startten beiden 1x.

Ian Sanders was het meest succesvol tijdens dit weekend. Op zijn favoriete afstand, de 100m schoolslag, zwom hij een goede race. Er stond een sterk veld aan de start en de strijd om de podiumplaatsen was een harde, spannende strijd. Ian liet zich niet kennen en deed goed mee. Met een mooie tijd, net iets boven zijn persoonlijke record, wist hij de zilveren medaille in de wacht te slepen. Ook op de andere afstanden deed hij het goed. De tijden die hij tijdens de swimmeet, net voor de jaarwisseling, had aangescherpt wist hij nu nog een keer allemaal te verbeteren. Op de 100m vrije slag deed hij dit met 2 seconden, op de 100m vlinderslag 2 seconden en op de 100m rugslag 2,5 seconden! Door deze mooie tijden behaalde Ian respectievelijk een 8e, 5e en 6e plek op de Limburgse ranglijsten.

Tim van Loon wist op 2 van de 4 afstanden zijn tijden te verbeteren. Ook deze tijden waren pas net voor de jaarwisseling aangescherpt. Op de 100m vrije slag ging er 0,6 seconde van zijn tijd af en op de 100m schoolslag ging er 0,7 seconde van de tijd af. Op deze afstanden behaalde Tim respectievelijk een 10e en 9e plek. Verder zwom hij nog de 100m rugslag en 100m vlinderslag. Op deze afstanden behaalde hij een 11e en 12e plek.

Kyle Sanders wist tijdens beide races zijn persoonlijke records aan te scherpen. Op de 100m vlinderslag ging er een seconde vanaf en op de 100m schoolslag gingen er bijna 2 seconden van zijn tijd af. Met deze uitslagen wist hij een 6e en 10e plek in de wacht te slepen.

Daphne Broen verscheen aan de start van de 100m schoolslag en de 100m vlinderslag. Op beide afstanden wist ze haar persoonlijke record niet te verbreken. Ze wist echter wel haar tijd op de 50m schoolslag te verbeteren. Daphne behaalde een 11e plek op de schoolslag en een 7e plek op de vlinderslag.

Nick Hendrickx bleef op de 100m vrije slag net boven zijn PR, maar wist wel een mooie 5e plek in de wacht te slepen.

Ook Gwenn Wouters bleef net boven haar PR en wist als 4e aan te tikken. Helaas had zij bewogen bij de start waardoor ze gediskwalificeerd werd.

Eszet heeft weer goed van zich laten zien tijdens deze kampioenschappen. Onze zwemmers horen bij de beste zwemmers van Limburg en weten zelfs meerdere keren de top 10 te behalen en zelfs op of in de buurt van het podium te komen. We zijn trots op deze zwemmers!