Competitie deel 3: podiumplaatsen en persoonlijke records

Tijdens het 3e deel van de competitie van de verenigingscompetitie liet de wedstrijdploeg van Eszet zich in Sittard weer van de sterkste kant zien. 20 zwemmers stonden 38 keer individueel aan de start, aangevuld met nog 4 estafetteteams. Samen zorgden zij voor 28 persoonlijke records en 17 podiumplaatsen!

Joyce Hawinkels stond aan de start van de 50m vrije slag en de 50m vlinderslag. Op de vrije slag wist zij haar snelste tijd met 2 seconden aan te scherpen. Op de vlinderslag gingen er zelfs 4 seconden van haar tijd af! Daarnaast maakte Joyce als startzwemster ook deel uit van het 4x50m wisselslag estafetteteam (samen met Gwenn, Daphne en Jill). Dit team wist een 3e plek in de wacht te slepen.

Michelle Smeets mocht na een lange periode van blessureleed weer meedoen aan de competitie. Ze had er nog niet veel trainingsuren opzitten, maar had tijdens de swimmeet eind december al laten zien dat ze niet veel vorm verloren had. En nu bewees ze dit overduidelijk. Op de 50m vrije slag bleef ze nipt met 0,03 seconde van haar verwijderd. Op de 100m rugcrawl wist ze haar snelste tijd meteen met 3 seconden te verbeteren! Beide prestaties leverden haar een eerste plaats op. Michelle was ook zwemster in de 4x100m vrije slag estafette (samen met Gina, Gwenn en Daphne). Deze dames lieten de concurrentie ver achter zich en wisten ook hier een eerste plek te behalen.

Tim van Loon en Ian Sanders lieten deze wedstrijd zien dat ze steeds meer aan elkaar gewaagd zijn. Zij zwommen de 100m wisselslag en de 50m rugcrawl. Beiden wisten ze hun tijden aan te scherpen en de concurrentie voor te blijven. Tim won de rugcrawl en Ian werd 2e. Op de wisselslag waren de rollen omgedraaid.

Chantal Schrijnewerkers en Leonie Lennards lieten beiden op de 100m schoolslag zien dat ze in vorm waren. Bij Chantal ging er 0,7 seconde van de tijd af. Bij Leonie ging er 0,9 seconde van de tijd af die ze pas tijdens de swimmeet in december gezwommen had.

Podiumplaatsen waren er ook voor Daphne Broen (2x brons en PR), Gina Feenstra (goud en brons), Nick Hendrickx (goud en PR), Gillian Sanders (zilver en PR) en Kyle Sanders (zilver en brons en PR’s). Ook het 4x25m schoolslag estafetteteam bestaande uit Kyle, Isa, Nick en Lieve wist een eerste plek te bemachtigen.

Deze resultaten zorgen er in ieder geval voor dat we nog steeds buiten de gevarenzone van de ranglijst blijven. Iets waar we trots op zijn en graag het hele seizoen zo willen houden.

Voor de volledige uitslag klik hier.

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht