Medailles voor minioren en junioren

Zondag 25 januari zwommen de minioren en junioren van Eszet deel 3 van de miniorencompetitie in Horst. 9 zwemmers keerden huiswaarts met 6 medailles 16 persoonlijke records!

Nick Hendrickx zwom de 50m vrije slag en 200m wisselslag. Beide afstanden gingen hem goed af, want hij wist op beide afstanden een persoonlijk record neer te zetten. Op de 50m vrije slag leverde hem dit met een mooie voorsprong een gouden medaille op. Op de 200m wisselslag, een afstand die nieuw was voor Nick, wist hij meteen met een zilveren medaille naar huis te gaan.

Ook Ian Sanders wist twee keer op het podium terecht te komen. Hij zwom de 200m rugslag en de 200m wisselslag. Twee keer verbeterde hij zijn persoonlijke record. Tijdens de 200m rugcrawl wist hij een seconde van zijn PR af te zwemmen en leverde hem dit een zilveren medaille op. De 200m wisselslag ging nog beter. Er gingen maar liefst 7 seconden van zijn PR af! Hiermee wist hij met een ruime voorsprong de gouden medaille in de wacht te slepen.

Zijn broertje Kyle wist een medaille te winnen op de 100m wisselslag. Ook hij wist een flinke tijdsverbetering op zijn naam te schrijven. Hij haalde 6 seconden van zijn beste tijd af en wist hiermee het brons in de wacht te slepen. Daarnaast zwom hij voor de eerste keer de langste afstand die we binnen de miniorencompetitie kennen, namelijk de 400m vrije slag. Kyle zwom een prima race en wist een hele mooie tijd neer te zetten.

Sjoukje Suelmann zwom een hele goede race tijdens de 50m vrije slag. Zij verbeterde haar PR met 4 seconden en liet daarmee haar meeste concurrentes achter zich. Maar één concurrente liet ze voor en daardoor mocht Sjoukje het zilver om haar nek laten hangen. Op de 100m wisselslag werd het nog een spannende race. Sjoukje ging gelijk op met haar concurrentes, maar kwam bij de finish nét te kort voor een bronzen medaille en werd 4e.

De grootste procentuele tijdsverbetering van deze middag kwam op naam te staan van Lieve Mostart. Ze verscheen ze aan de start van de 200m rugslag. Hier bleef ze net boven haar tijd. Maar ze mocht ook de 200m wisselslag zwemmen. De eerste 50m van deze afstand is de vlinderslag en van deze afstand wordt ook de tussentijd geklokt. Ze wist van haar 50m vlinder tijd maar liefst 5 seconden af te zwemmen.

Tim van Loon zwom ook de 200m rugslag en de 200m wisselslag. Op de 200m rugslag kon Tim lang weg blijven, maar op het einde zwommen zijn concurrenten er net vandoor en belandde hij net naast het podium. Hij wist wel 7 seconden van zijn PR af te zwemmen. De 200m wisselslag ging nóg beter. Hier wist Tim maar liefst 14 seconden van zijn tijd af te zwemmen! Ook dit leverde Tim een 4e plek op.

Gillian Sanders mocht het weer opnemen tegen jongens van één en twee jaar ouder. Hier trekt Gillian zich al echt aan op. Op de 50m vrije slag bleef hij nipt 0,3 seconde boven zijn PR. Daarna was de 100m wisselslag aan de beurt.Deze afstand stond nog niet op het lijstje van Gillian, maar hij liet zien dat hij ook in staat was om deze afstand met goed gevolg af te leggen en niet onder te doen voor de grote jongens. Een mooie tijd werd neergezet en Gillian zal deze zeker in de toekomst weer steeds scherper gaan stellen.

Jill Winands had in de voorbereiding te maken met de griep. Tja, dat heerst in deze periode van het jaar. Op de 200m rugslag lukte het Jill helaas niet om haar PR aan te scherpen. Maar op de 200m wisselslag wist ze er maar liefst 6 van haar tijd af te zwemmen! Ondanks de niet ideale voorbereiding, toch een super resultaat!

Isa van Loon was de laatste zwemster die net als alle andere junioren aan de start mocht verschijnen van de 200m wisselslag en de 200m rugslag. Voor Isa leverde dit op de wisselslag een verbetering van haar PR op. Ze wist 2 seconden van haar beste tijd af te zwemmen.

Al deze resultaten op een rijtje zien er weer goed uit. Natuurlijk was de aanmoediging van de fans, maar ook van de eigen teamgenoten een goede stimulans om deze tijdens op de klokken te krijgen.

De volledige uitslag met alle tijden vind je hier.

Klik hier voor de foto’s

meer

 

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht