Speedo competitie deel 5

Het weekend van 13 en 14 april was een druk weekend voor diverse zwemmers en de coaches van Eszet. Op zaterdag 13 april werd het laatste deel van de speedo competitie gezwommen in Roermond. Het was een zware wedstrijd, want de officials en kamprechters waren erg streng. In 16 programma’s werd er gezwommen door zwemmers van diverse verenigingen, in 15 programma’s werden één of meerdere zwemmers gediskwalificeerd! Ook enkele zwemmers van Eszet moesten hier helaas aan geloven.

Gelukkig ging er bij onze zwemmers en zwemsters ook heel veel goed! Isa van Loon kwam aan de start voor de 100m vrije slag en de 100m rugcrawl. Isa liet op de 100m rugcrawl zien dat zij de keerpunten perfect onder de knie had. Zij kwam aan de start met nog 4 andere zwemsters. Ze finishte als 3e. Maar omdat de andere zwemsters hun keerpunten niet naar behoren hadden uitgevoerd belande zij op de hoogste trede van het podium en werd zij eerste. Op de 100m vrije slag deed Isa ook goede zaken, hier werd ze 3e. Beide keren wist zij  haar persoonlijke record te verbreken.

Ian Sanders had veel aan zijn vlinderslag gewerkt. Dit was te zien tijdens zijn beide races. Op de 100m vlinderslag bleef hij net boven zijn persoonlijke record, maar wist hij wel de concurrentie voor te blijven. Op de 200m wisselslag haalde maar liefst 10 seconden van zijn persoonlijke record af. Ook hiermee behaalde hij een eerste plaats. Door deze tijdsverbetering heeft hij ook een limiet gezwommen voor het NK waardoor hij kans maakt om aan dit NK deel te nemen.

Kyle Sanders had ook een erg goede dag. Hij verscheen aan de start voor de 100m schoolslag en de 50m vlinderslag. De schooslag ging erg goed. Kyle wist zijn persoonlijke record met maar liefst 12 seconden te verbeteren! Hij wist hiermee een derde plaats in de wacht te slepen. Daarna verscheen Kyle aan de start voor zijn specialiteit, de 50m vlinderslag. Ook hier wist hij zijn persoonlijke record te verbeteren en een 3e plaats te veroveren.

Ook de overige zwemmers en zwemsters van Eszet deden goede zaken. Youri Driessen verbeterde 2x zijn persoonlijke record en werd hiermee twee keer 4e. Naomi Driessen, Joyce Hawinkels, Daphne van de Zwan en Gwenn Wouters wisten alledrie hun persoonlijke record op de 200m rugcrawl te verbeteren. Tim van Loon en Jarno Tobben verbeterden hun persoonlijke record op de 200m wisselslag. Lieve Mostart deed dit op de 100m vrije slag. Jarno Winands zwom een persoonlijk record op de 50m schoolslag als tussentijd van zijn 100m schoolslag.

We mogen zeer tevreden zijn met dit resultaat. Het wachten is nu op de klasseringen op Limburgs niveau om te zien hoe veel zwemmers op hoe veel afstanden we mogen afvaardigen naar de Limburgse Speedo finales. Natuurlijk houden we u hiervan op de hoogte.

Voor de uitslagen klik hier.

IMG_1246 IMG_1247 IMG_1249 IMG_1250 IMG_1251 IMG_1254 IMG_1256

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht