Eszet zwemt succesvol laatste deel competitie

Op zondag 7 april reisde de wedstrijdploeg af naar Vaals om hier het laatste deel van de competitie te zwemmen. Eszet heeft een goed seizoen achter de rug, waarbij zelfs promotie heel dichtbij is geweest. Helaas hebben we in de 2e ronde kostbare punten verloren. In de opvolgende wedstrijden hebben we hard gezwommen en hebben een groot gedeelte van ons verlies goed gemaakt, maar promotie lijkt niet meer haalbaar. Toch lieten de zwemmers en zwemsters zich niet tegenhouden en werd alles op alles gezet om nog een keer de beste prestaties uit de kast te halen.

Eszet verscheen in totaal 41 keer aan de start. Er werd maar liefst 22 keer een podiumplaats behaald! Er werden ook nog 21 persoonlijke records verbroken. De estafetteteams deden het erg goed. Alle 3 de teams wisten een podiumplaats te behalen. Het mix team 4x25m schoolslag, bestaande uit Kyle Sanders, Lieve Mostart, Isa van Loon en Youri Driessen, wist een eerste plaats te behalen. Het meisjes team 4x50m vrije slag, bestaande uit Aniek Ketelings, Michelle Smeets, Gwenn Wouters en Naomi Driessen wist een 3e plaats in de wacht te slepen.

Tijdens deze wedstrijd vond er ook een 8x50m vrije slag estafette plaats. Deze werd gezwommen door 4 jongens en 4 meisjes van Eszet. Zij hadden de 4e inschrijftijd, maar ze zwommen een goede race, met prima overnames. Hiermee wisten zij een goede voorsprong op te bouwen. Uiteindelijk wist dit team als 2e te eindigen en wisten zij hun doel, hoger eindigen dan de inschrijving, te behalen.

Ook individueel deden de zwemmers en zwemsters het goed. Joyce Hawinkels wist tijdens deze wedstrijd 2x een persoonlijk record te zwemmen. Met deze prestatie wist zij een 2e en een 3e plek in de wacht te slepen. Tim van Loon wist maar liefst 3x zijn persoonlijke record te verbreken. Hij behaalde hiermee op de 50m schoolslag een 3e plek. Ook Kyle Sanders wist 3x een persoonlijk record te verbreken. Hij behaalde hiermee een 3e en een 1e plek.

Ook alle overige zwemmers zwommen goede races. Promotie zit er waarschijnlijk niet in, maar hiervoor zijn we afhankelijk van de uitslagen van de andere teams. We hebben er in ieder geval alles voor gegeven en we zullen in ieder geval weer hoger eindigen dan de afgelopen jaren. Zo weten we onze opgaande lijn vast te houden. Volgend seizoen gaan we er weer opnieuw tegenaan.

De komende weken volgen er nog diverse wedstrijden waarbij teamleden nog hun beste beentje voor zullen zetten. Hiermee wordt geprobeerd om nog plekken op diverse kampioenschappen te bewerkstelligen. Natuurlijk houden wij u op de hoogte over deze ontwikkelingen.

De volledige uitslag is hier terug te vinden.