Pietercup in Eindhoven

Op zaterdag 6 april mocht Ian Sanders meedoen aan de Pietercup in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Dit evenement werd gecombineerd met de Swimcup die ook tijdens dit weekend plaatsvond. Toppers zoals Ranomi Kromowidjojo en diverse andere internationale toppers zwommen mee tijdens dit evenement waarbij plaatsing voor het WK nog op het spel stond. Tussen de series en de finales vond de wedstrijd plaats waar Ian aan deel mocht nemen.

Bij aankomst mocht Ian eerst op de foto met niemand minder dan Pieter van den Hoogenband! Daarna was het tijd om plaats te nemen op de goed gevulde deelnemerstribune totdat het tijd was voor het inzwemmen. Nadat Ian zich losgezwommen had was het meteen tijd om naar de voorstart ruimte te gaan. Ian zou in programma 1 de 100m vrije slag gaan zwemmen. De concurrentie was groot. Aan dit nummer deden maar liefst 58 zwemmers mee. Ian wist de 50e plaats te behalen.

Na wat rust op de tribune was het al snel weer tijd om aan de start te verschijnen van zijn specialiteit, de 100m schoolslag. Aan dit nummer deden 37 deelnemers mee. Ian zwom hier goed, hij wist 5e te worden.

Nadat de races waren afgelopen zou de Swimcup weer verdergaan met de toppers uit het internationale zwemmen. Ian mocht tijdens de races steeds de bakken plaatsen bij de startblokken, zodat de toppers hun kleding netjes en droog konden opbergen. Hij is hierdoor ontzettend dicht bij de internationale top geweest en heeft hierdoor goed kunnen kijken hoe hij zich nog verder kan ontwikkelen. Een erg leuke en leerzame dag dus.

Pietercup

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht