Limietwedstrijd in Oss

Het weekend van 13 en 14 april was een druk weekend voor diverse zwemmers en de coaches van Eszet. Nadat op zaterdag het 5e deel van de speedo competitie had plaatsgevonden, vertrok een team van 4 zwemmers en 1 coach naar de limietwedstrijd in Oss. U vraagt zich misschien af waarom wij zo ver reizen voor een limietwedstrijd, maar de naam van de wedstrijd geeft het al aan. Alle 4 de zwemmers waren namelijk nog in de race om limieten te zwemmen voor LK, NK of EK.

Gwenn Wouters verscheen 3 keer aan de start. Zij zwom 100m rugcrawl, 200m schoolslag en 100m borstcrawl. Op de rugcrawl en de schoolslag wist Gwenn haar tijden te verbeteren. Op de 100m borstcrawl likte dit net niet. Helaas heeft Gwenn geen limieten voor de LK-A gehaald, maar omdat ze dicht in de buurt zit, is de kans wel aanwezig dat ze mag deelnemen aan de LK-B. Dit hoort u van ons in een later stadium.

Aniek Ketelings wilde heel graag een LK-A limiet halen op de 100m schoolslag. Zij moest hiervoor haar persoonlijke record met nog maar 1 seconde aanscherpen. Helaas lukte haar dit niet. Deelname aan de LK-B wordt hierdoor wel heel groot. Op de 200m vrije slag wist zij haar persoonlijke record wel aan te scherpen.

Ian Sanders verscheen twee keer aan de start. Hij zwom 100m schoolslag, zijn favoriete afstand, waarvoor de limiet voor het NK al behaald is. Daarna had hij nog een grote kans op de 200m vrije slag om een limiet voor het LK-A en de NK te behalen. Ian zwom een goede race. Hij bleef helaas 0.87 seconden boven de limiet voor de LK-A, maar wist wel de limiet voor de NK te zwemmen. Of hij hieraan mag deelnemen is nog afhankelijk van het aantal deelnemers, maar de limiet om te mogen plaatsen is binnen.

Leonie Lennards ging voor 2 afstanden waarmee ze het EK Masters wil bereiken. Ze kwam aan de start voor de 200m vrije slag en de 200m wisselslag. Leonie gaf alles wat ze in zich had. Op de 200m vrije slag kwam ze 0.67 seconden tekort om deze afstand op het EK te mogen zwemmen. Gelukkig was dit niet de laatste kans. Op de 200m wisselslag ging Leonie weer voluit. Dit leverde een groot succes op, want ze wist maar liefst 11 seconden onder de limiet te zwemmen. Zij zal tijdens het EK Masters dus aan de start verschijnen van dit programma.

Onze zwemmers zijn dus niet voor niks helemaal naar Oss afgereisd.

Bekijk de volledige uitslag hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht