Records ter voorbereiding op Limburgse- en Nederlandse Kampioenschappen

Op zondag 8 december vertrokken 4 zwemmers van de wedstrijdploeg richting Kerkrade om deel te nemen aan de limietwedstrijd. Het doel van deze wedstrijd was het aanscherpen van de persoonlijke records zodat de kans op deelname aan Limburgse- en/of Nederlandse kampioenschappen aan het begin van 2014 groter zou worden.

Ian Sanders had de laatste tijd hard getraind. Hij verscheen aan de start van zijn favoriete afstand, de 100m schoolslag en daarnaast nog aan de start van de 100m vlinderslag. Op de 100m schoolslag was er flinke tegenstand voor Ian. Hier kon hij zich goed aan optrekken. Dit resulteerde in een tweede plaats en een verbetering van zijn persoonlijke record met maar liefst 5 seconden! En dit was nog niet alles. Met deze tijd zwom hij een dikke seconde onder de kwalificatielimiet voor het NK junioren! Dit leek Ian vleugels gegeven te hebben. Hoewel hij als enige deelnemer aan de start van de 100m vlinderslag verscheen, wist hij toch een goede race tegen zichzelf te zwemmen. Ook hier wist hij zijn persoonlijk record aan te scherpen. Deze keer met maar liefst 7 seconden! Wederom een grote prestatie.

Aniek Ketelings verscheen aan de start van de 50m vlinderslag en de 100m rugslag. Aniek kwam tegenstandsters tegen waar zij zich goed aan op kon trekken. Dit leidde twee keer tot een verbetering van haar persoonlijke record. Daarnaast wist zij beide keren een tweede plek in de wacht te slepen.

Gwenn Wouters zwom de 200m schoolslag en de 100m vrije slag. Op de 100m vrije slag wist Gwenn haar persoonlijke record net niet te verbeteren. Daarom wilde ze revanche nemen op de 200m schoolslag. En dit deed ze! Na 100m wist zij al een verbetering van haar persoonlijke record neer te zetten. Ze was op dit punt 4 seconden sneller dan haar persoonlijke record. Maar Gwenn moest nog 100m verder en dit tempo vasthouden. Gwenn bleek het tempo zelfs nog te kunnen verhogen! Na 200m wist zij een verbetering van maar liefst 9 seconden te noteren! Dit leverde haar tevens een 3e plaats op.

Als laatste zwemmer kwam Nick Hendrickx nog aan de start. Hij zwom zowel de 50m als de 100m vrije slag. Zijn persoonlijke records op deze afstanden waren nog vrij recent. U heeft pas nog kunnen lezen dat Nick op deze afstanden grote successen had geboekt. Het lukte in deze korte tijd niet om zijn persoonlijke records weer aan te scherpen, hoewel het beide keren maar om tienden van secondes ging. Beide races leverden Nick wel en tweede plek op!

We zullen nog enkele wedstrijden zwemmen voordat de inschrijvingen voor de Limburgse- en Nederlandse kampioenschappen gedaan moeten worden, maar u kunt nu al zien dat we hard op weg zijn om plekjes op deze kampioenschappen te bemachtigen. Natuurlijk houden we u op de hoogte!

Voor de volledige uitslag klik hier.

1 reactie tot “Records ter voorbereiding op Limburgse- en Nederlandse Kampioenschappen”

  1. Ger Julicher schreef:

    Dames en heren, zwemmer en zwemsters, GEWELDIG! i ben trots op jullie prestaties. Voor ESZET heel belangrijk. Sponsors laat je horen maar vooral zien! Steun ESZET en maak dit voor de zwemmers/zwemster mogelijk. Indien de jeugd je iets waard is, doneer…..

Geef een reactie

Bericht