Minioren zwemmen persoonlijke records tijdens clubmeet in Venray

Op zondag 24 november mochten de minioren van Eszet deelnemen aan de minioren clubmeet in Venray. In deze periode van intochten en pakjes konden wij niet over alle minioren beschikken om met een volledig minioren team af te reizen naar Venray. Daarom vertrokken we deze keer met een klein gezelschap van 5 zwemmers en 2 coaches. De strijd was er echter niet minder om.

Milan Leppers zwom voor de tweede keer in zijn carrière een wedstrijd. Zijn eerste wedstrijd had pas twee weken voor deze wedstrijd plaatsgevonden. Op die wedstrijd had hij zijn tijd gezet op de 100m wisselslag. Hij wilde laten zien dat hij na twee weken trainen weer vooruitgang had geboekt en verscheen weer aan de start van de 100m wisselslag. Hij was ruim een seconde sneller en wist daarmee een 4e plek in de wacht te slepen. Daarnaast zwom hij ook nog een verdienstelijke 50m schoolslag waarop hij 7e werd.

Nick Hendrickx verkeerde ook in zeer goede vorm. Hij verscheen drie keer aan de start. Op de 50m vrije slag liet hij een verbetering van zijn persoonlijke record zien. Hij zwom 2 seconden van zijn tijd af en sleepte daarmee een eerste plek in de wacht. Dit was nog niet alles, want hij zwom ook nog 50m rugslag en 50m schoolslag. Op de 50m rugslag gingen er maar liefst 3 seconden van zijn persoonlijk record af en op de schoolslag ging Nick nog een tandje harder en zwom hij maar liefst 7 seconden van zijn tijd af! Hiermee dook Nick op de rugcrawl voor het eerst onder de tijd van 1 minuut.

Isa van Loon was een weekend op kamp, maar wilde toch heel graag meedoen aan de wedstrijd en laten zien dat ze weer hard getraind had. Zij zwom 100m vrije slag, 50m vlinderslag en 100m wisselslag. Op de 100m wisselslag wist zij haar persoonlijke record te verbeteren met 2 seconden. Op de 50m vlinderslag haalde ze zelfs 4 seconden van haar persoonlijke record af. Isa dook hiermee onder de minuut op de 50m vlinderslag! Daarna was de energie toch echt op. Op de 100m vrije slag lukte het Isa niet meer om nog een derde persoonlijke record te zwemmen. Maar met twee nieuwe persoonlijke records mag ook Isa terugkijken op een prima racedag.

Kyle Sanders verscheen ook drie keer aan de start. Hij zwom de 100m vrije slag, 50m schoolslag en 100m wisselslag. Kyle had te maken met sterke concurrenten, maar hij liet zich hierdoor niet afschrikken. Op de 100m vrije slag wist hij maar liefst 3 seconden van zijn persoonlijke record af te zwemmen door in het spoor te blijven van zijn concurrenten. Op de 50m schoolslag zwom hij wederom een sterke race waarmee hij een 3e plek in de wacht sleepte. En op de 100m wisselslag gaf hij zijn concurrenten het nakijken. De nummer 1 lag ver voorop, maar daarachter kwam Kyle aan met weer een stuk erachter zijn concurrenten. Kyle sleepte een mooie 2e plek in de wacht.

Als laatste zwemster hadden we Sjoukje Suelmann meegenomen. Ook onze jongste zwemster mocht 3 keer aan de start verschijnen. Zij zwom 50m schoolslag, 50m vrije slag en 50m rugslag. De 50m schoolslag zwom Sjoukje heel goed, helaas ging het keerpunt niet zo goed en volgde een diskwalificatie. Hier gaan we natuurlijk heel hard aan werken zodat Sjoukje bij de volgende wedstrijd goed kan laten zien hoe snel ze is. Op de 50m vrije slag zwom Sjoukje 2 seconden van haar persoonlijke record af en ook op de 50m rugslag wist Sjoukje nogmaals een persoonlijk record te zwemmen. Onze jongste zwemster laat zien dat ze iedere wedstrijd weer beter wordt.

Alles bij elkaar zorgden ons team ervoor dat wij een 8e plaats wisten te bemachtigen in Noord-Limburg. Hiermee wisten we nog 2 teams achter ons te laten. Voor een team dat maar uit zo weinig zwemmers bestaat is dit een prima prestatie.

Voor de volledige uitslag klik hier.

1 reactie tot “Minioren zwemmen persoonlijke records tijdens clubmeet in Venray”

  1. milan leppers schreef:

    ja dat was weer eens een goede wedstrijd!!

Geef een reactie

Bericht