Medailles tijdens miniorencompetitie deel 2

Zondag 15 december zwommen onze minioren en junioren het tweede deel van de miniorencompetitie. Wederom werden er super resultaten geboekt.

Kyle Sanders verscheen aan de start van de 50m vlinderslag en de 100m schoolslag, de favoriete slagen van Kyle. Op de vlinderslag zwom Kyle een super race. Hij wist maar liefst 4 seconden van zijn persoonlijk record af te zwemmen! De race werd zo spannend, de zwemmers lagen zo dicht bij elkaar,  dat niemand gezien had wie er nu 3e of 4e was geworden. Uiteindelijk kwam Kyle 0,09 seconden tekort voor een derde plek. Kyle besloot revanche te nemen tijdens de 100m schoolslag. En met succes! Deze keer wist hij een 3e plek in de wacht te slepen.

Medailles waren er ook voor Isa van Loon, Lieve Mostart en Sjoukje Suelmann. Isa van Loon werd 2e op de 200m vrije slag met een verbetering van haar persoonlijke record. Achter Isa wist Lieve de 3e plek te winnen. Lieve wist daarnaast nog een zilveren medaille te winnen op de 100m vlinderslag. Op beide afstanden wist Lieve een persoonlijk record te zwemmen. Sjoukje zwom de 100m vrije slag en de 100m rugslag. Zij sleepte hiermee respectievelijk een zilveren en een gouden medaille in de wacht. Sjoukje bewees dat de techniek belangrijker is dan de snelheid, want haar concurrente werd gediskwalificeerd, waardoor Sjoukje er verdiend met de winst vandoor ging.

Joyce Hawinkels, Tim van Loon en Ian Sanders hadden vandaag een zwaar programma op de planning staan. Zij zwommen 200m rugslag en ook nog 200m vlinderslag. Joyce wist op beide afstanden een persoonlijk record te zwemmen. Daarnaast pakte zij op de rugslag ook nog een 3e plaats. Tim van Loon wist ook een persoonlijk record te zwemmen op de 200m rugslag en daarnaast ook nog op de tussentijd van 100m. Helaas had Tim pech dat er 4 kamprechters aan zijn kant van het zwembad liepen die reden zagen om hem op de 200m vlinderslag te diskwalificeren. Dit terwijl ontzettend goed gewerkt had om deze afstand met goed gevolg te volbrengen. Ian wist zijn tussentijd op de 100m rugslag te verbeteren en op de 200m vlinderslag zwom hij nog een persoonlijk record. Hij werd hiermee 4e en was maar 5 seconden langzamer dan de nummer 3 die ook nog een jaar ouder was dan Ian.

Als laatste zwommen Milan Leppers en Nick Hendrickx nog mee aan deze wedstrijd. Milan wist een persoonlijk record op zijn naam te schrijven door het zwemmen van de 100m schoolslag. Nick had helaas een echte pechdag. Hij werd twee keer gediskwalificeerd op de afstanden waarop hij aan de start verscheen. Hiermee verloor hij helaas één medaille. Gezien het grote aantal diskwalificaties tijdens de gehele wedstrijd kunnen we zeggen dat we te maken hadden met strenge wedstrijdleiding. Nick zal de volgende keer tot op het bot gedreven zijn om zichzelf te bewijzen.

IMG_2140 IMG_2141 IMG_2142 IMG_2143 IMG_2149 IMG_2150 IMG_2152

Voor de volledige uitslag klik hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht