Minioren Eszet succesvol tijdens Limburgse finales

Op 8 en 9 juni vonden de Limburgse kampioenschappen voor minioren (zwemmers t/m 11 jaar) plaats in Sittard. Aan dit kampioenschap mogen alleen de snelste 18 zwemmers van Limburg deelnemen. Eszet mocht hier verschijnen met een afvaardiging van 5 zwemmers die maar liefst 15 starts voor hun rekening namen! Dit was al een fantastische prestatie, maar hier lieten onze zwemmers het niet bij zitten. Van de 15 starts werd op 13 starts een persoonlijk record verbroken!

Ian Sanders nam maar liefst 6 starts voor zijn rekening! En op alle 6 de afstanden wist Ian zijn persoonlijke record te verbreken. Soms met een paar tienden, soms met een paar seconden, en op de 400m vrije slag met maar liefst 17 seconden! Op zijn favoriete afstand, de 100m schoolslag, bleek de concurrentie een grote inhaalslag te hebben gemaakt en werd de race erg spannend. De concurrenten jaagden Ian goed op, maar dit wilde hij niet laten gebeuren. Ian wist het goud op zijn favoriete afstand in de wacht te slepen en werd daarmee Limburgs kampioen. Ook op de 200m wisselslag wist Ian een medaille in de wacht te slepen. Hij verscheen aan de start met de 3e inschrijftijd, maar door een goede race, met een aanscherping van 4 seconden van zijn persoonlijke record, wist hij het zilver mee naar huis te nemen!

Tim van Loon mocht 3x aan de start verschijnen. Op zaterdag deed hij dit op de 100m schoolslag en de 400m vrije slag. Op de 100m schoolslag wist Tim zijn PR aan te scherpen en een 14e plaats in de wacht te slepen. Op de 400m leverde Tim een uitzonderlijke prestatie! Hij zwom in een serie met een concurrent die in de inschrijftijd 30 seconden sneller was. Tim bleef netjes naast deze concurrent zwemmen en op het moment dat de trainers een versnelling van de concurrent verwachtten, was het Tim dit nog een tandje harder ging en zijn concurrent het licht uit de ogen zwom. Tim wist zijn tijd met maar liefst 37 seconden te verbeteren! Hiermee behaalde hij uiteindelijk een 10e plaats. Op zondag zwom hij nog de 200m wisselslag. Ook hier wist hij zijn persoonlijk record met 4 seconden te verbeteren en werd hij 16e.

Kyle Sanders zwom dit weekend de 100m schoolslag. Hij zwom een goede race. Hij scherpte zijn persoonlijk record aan met 1 seconde en werd hiermee 10e.

Jill Winands had weken getraind op haar 400m vrije slag. Jill had al lange tijd geen wedstrijd meer gezwommen en tijdens de trainingen bleek het een lastige opgave om bij haar persoonlijke record in de buurt te komen. De sfeer van het Limburgse kampioenschap gaven Jill echter vleugels. Daar waar ze in de training ver boven haar persoonlijke record bleef, wist ze nu heel dicht in de buurt van haar persoonlijke record te komen. Ze was als 18e geplaatst en werd uiteindelijk 16e!

Youri Driessen zwom dit weekend 4x. Op 3 afstanden wist hij zijn persoonlijke record aan te scherpen. De grootste verbetering maakte hij op de 50m vlinderslag. Hier scherpte hij zijn persoonlijke record met maar liefst 7 seconden aan!

We zijn ontzettend trots op deze resultaten! Ook de minioren van Eszet tellen helemaal mee in Limburg. Het seizoen is bijna voorbij, maar er volgen nog wedstrijden.  We houden u op de hoogte!