Persoonlijke records en medaille tijdens Limburgse Kampioenschappen

Tijdens het weekend van 1 en 2 juni vonden de Limburgse kampioenschappen plaats in Blerick. Eszet was hier vertegenwoordigd met maar liefst 6 zwemmers. Zij lieten zien dat ze niet voor niks waren toegelaten tot dit kampioenschap.

Naomi Driessen wist tijdens dit kampioenschap een 2e plek in de wacht te slepen op de 100m schoolslag. Door haar persoonlijke record met maar liefst 6 seconden aan te scherpen wist zij deze mooie prestatie te leveren. Zij zwom tijdens dit weekend ook nog de 100m vrije slag. Bij deze slag werd ze 10e.

Joyce Hawinkels verscheen aan de start voor de 100m vlinderslag. Een zware opgave die ze met goed gevolg wist te volbrengen. Ze verbeterde haar persoonlijke record met maar liefst 3 seconden! Ze veroverde hiermee een 6e plaats.

Aniek Ketelings verscheen maar liefst 5x aan de start en deed goed haar best. Ze veroverde op haar afstanden een 5e, 6e, 7e en twee keer een 8e plek. Helaas zaten er voor haar dit weekend geen verbeteringen van haar persoonlijke records in, maar haar plaatsen op de ranglijst zorgden wel voor tevredenheid.

Jim Ketelings verscheen tijdens dit toernooi maar liefst 4x aan de start. Dit jaar voor het eerst in de leeftijdscategorie van de heren. Tijdens 2 van zijn afstanden wist hij zijn persoonlijk record aan te scherpen. Op de 100m schoolslag en op de 100m vlinderslag wist hij zijn records met 1 seconde te verlagen. Hij behaalde een 5e plaats, twee keer een 8e plaats en één keer een 10e plaats. Ook Jim kan terugkijken op een goed kampioenschap.

Michelle Smeets verscheen eveneens 4x aan de start. Michelle was goed in vorm, want ze wist maar liefst 3x haar persoonlijke record te verbeteren. Dit deed ze iedere keer met minimaal 2 seconden! Wanneer de tijden scherper worden, wordt het verbeteren van persoonlijke records steeds moeilijker. Daarom is een verbetering van minimaal 2 seconden een hele prestatie. Zij behaalde hiermee twee keer een 5e plaats, een 6e plaats en een 7e plaats.

Als laatste deed ook Gwenn Wouters mee aan dit kampioenschap. Gwenn verscheen 3x aan de start en wist maar liefst 3x haar persoonlijke record te verbeteren. Noemenswaardig is hierbij de vlinderslag. Gwenn wist haar persoonlijke record met maar liefst 11 seconden te verbeteren! Helaas greep ze hiermee net naast een podiumplek, ze werd 4e. Op de overige afstanden werd ze beide keren 7e.

Eszet kijkt terug op een geslaagd kampioenschap. Het komende weekend zijn de minioren (zwemmers tot 12 jaar) aan de beurt. Zij gaan strijden op de Speedo finales. Dit zijn de Limburgse kampioenschappen voor minioren. Eszet is ook hier goed vertegenwoordigd. De uitslagen van deze wedstrijd kunt u komende week hier terugvinden.

1 reactie tot “Persoonlijke records en medaille tijdens Limburgse Kampioenschappen”