Laatste wedstrijd van het seizoen: NK Minioren

Op zondag 30 juni vond de laatste wedstrijd van dit seizoen plaats. Ian Sanders had zich gekwalificeerd voor het NK minioren in Dordrecht. Vorig jaar mocht hij op 1 afstand gaan, dit jaar had hij op 3 afstanden de limiet behaald. Op 2 afstanden hoorde hij bij de snelste 18 zwemmers van Nederland en mocht hij ook daadwerkelijk starten.

Als eerste was de 100m schoolslag aan de beurt. Ian had zich als 10e gekwalificeerd op zijn specialisatie. Hij bleef 1 seconden boven zijn persoonlijke record, maar dit record was gezwommen in een 25m bad. In een 50m bad wordt normaal gesproken op dit nummer 3 seconden bij geteld. Dat Ian er dus maar 1 seconde boven zat is een super prestatie. Hij werd hiermee uiteindelijk 8e.

Heel kort na de 100m schoolslag (net iets meer dan een half uur), moest Ian alweer aan de start verschijnen. Dit keer voor de 200m vrije slag. Tijdens de race werd al snel duidelijk dat dit programma te veel gevraagd was. Ian deed ontzettend zijn best, maar de vermoeidheid trad al snel op. Ian gaf alles wat hij had en trok op de laatste baan nog een sprint, maar hij bleef ver boven zijn persoonlijk record.

Toch kijken we terug op een geslaagd toernooi. Vorig jaar 1 start, dit jaar 2. De vooruitgang is nog steeds aanwezig.

We gaan nu genieten van een welverdiende vakantie. Het seizoen zit erop. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en tot in het nieuwe seizoen!

IMG_1687 IMG_1689_2 IMG_1688

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht