Minioren Eszet doen goede zaken tijdens Limburgse Kampioenschappen

In het weekend van 11 en 12 juni mochten 3 zwemmers van Eszet deelnemen aan de Limburgse Kampioenschappen voor minioren. Deelname aan deze kampioenschappen is alleen mogelijk na deelname aan de wedstrijden binnen het miniorencircuit. De 15 snelste zwemmers van Limburg worden na deze wedstrijden uitgenodigd om te strijden om het kampioenschap.

Voor Eszet mochten Gillian Sanders, Jarno Winands en Nick Hendrickx maar liefst 12 starts voor hun rekening nemen! Vooral voor Gillian was deze prestatie erg bijzonder, want hij wist zich te plaatsen in een leeftijdscategorie waarin ook jongens van een jaar ouder deelnemen. Hij wist sneller te zwemmen dan enkele van deze jongens en zich ten kosten van hen te plaatsen voor de kampioenschappen.

Jarno Winands nam op zaterdag 3 start voor zijn rekening. Hij zwom de 100m vrije slag, 50m vlinderslag en 100m rugslag. Op de 100m wist hij zijn beste tijd met 3 seconden aan te scherpen. Dit lukte op de vlinderslag niet, maar hij wist wel op te klimmen van een 13e plek naar een 12e plek. OP de 100m rugslag ging er wel 1 seconde van zijn beste tijd af en wist hij ook hier op te klimmen van een 13e naar een 12 plek.

Op zondag zwom Jarno nog de 200m wisselslag en de 100m schoolslag. De 200m wisselslag ging erg goed. Jarno wist zijn beste tijd met maar liefst 12 seconden te verbeteren! Helaas werden we na het bekendmaken van de uitslag verrast met een diskwalificatie. Op de 100m schoolslag eindigde Jarno op een 14e plek.

Gillian Sanders nam de zaterdag 2 start voor zijn rekening. Hij zwom de 100m vrije slag en 100m schoolslag. Op de 100m vrije slag wist hij te stijgen van een 15e naar een 14 plek, omdat hij zijn beste tijd met maar liefst 3 seconden wist te verbeteren. Ook op de schoolslag wist Gillian 2,5 seconden van zijn tijd af te zwemmen, waardoor hij op een 11e plek eindigde.

Op zondag mocht Gillian de 50m vlinderslag nog zwemmen. Hij verbeterde zijn beste tijd met 3 seconden na een sterke race. Hij klom op van een 12e naar een 11e plek.

Nick Hendrickx zwom op zaterdag 2 keer. Hij zwom de 100m rugslag en de 400m vrije slag. De 100m rugslag zorgde voor een goed begin van Nick zijn weekend. Hij wist zijn beste tijd met maar liefst 3,5 seconden aan te scherpen. Van een 9e plek steeg hij naar een 7e plek. De 400m vrije slag ging nog een flink stuk beter. Hij verbeterde zijn beste tijd met maar liefst 25 seconden! Hij liet zijn concurrenten in zijn serie ver achter zich, waardoor hij op wist te klimmen van een 8e naar een 5e plek!

Op zondag zwom Nick eerst een sterke 100m vlinderslag. Hij bleef zijn energie goed vasthouden, waardoor hij geen verzwakking liet zien op deze zware afstand. Hij verbeterde zijn beste tijd met 4 seconden en ging hij van plek 8 naar plek 6. Daarna was het tijd voor zijn favoriete en beste afstand, de 100m vrije slag. Nick ging ertegenaan vanaf het begin tot het einde van zijn race. Hij wist zijn beste tijd wederom aan te scherpen. Helaas kwam hij net 0,7 seconden te kort voor de bronzen medaille.

Het komend weekend zullen wij nog met 1 zwemmer vertegenwoordigd zijn op de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren en jeugd zwemmers. Ook hier hopen wij nog mooie prestaties te kunnen laten zien.