Ian Sanders zwemt prima NK

Ian Sanders mocht van 16-6 t/m 18-6 deelnemen aan het NK voor junioren en jeugd zwemmers, omdat hij op 3 afstanden een limiet had gezwommen die recht gaf op een startbewijs. Hij mocht van zijn favoriete slag 3 afstanden zwemmen, namelijk de 50m, 100m en 200m schoolslag.

Hij begon op donderdagochtend met de 200m. Op deze afstand had hij tijdens de Limburgse Kampioenschappen de Limburgse titel gewonnen en al zijn PR flink verbeterd. Ian bleek echter het beste bewaard te hebben voor het einde van het seizoen, want hij wist zijn beste tijd nogmaals met 1 seconde te verbeteren. Hiermee eindigde op de 17e plek van Nederland.

Op vrijdagmiddag was de 50m schoolslag aan de beurt. Wederom een sterke race waarop hij wederom zijn beste tijd wist aan te scherpen.

Op zaterdagmiddag zwom Ian de 100m schoolslag. Hij bleef 0,5 seconden boven zijn PR, maar het bleek wel zijn beste seizoentijd te zijn. Hij was hiermee sneller dan tijdens het Limburgse Kampioenschap.

Zowel op de 50m als op de 100m behaalde Ian de 19e plek. Dit zijn resultaten waar wij als club erg trots op zijn, want Ian mag met recht zeggen dat hij op de schoolslag, op alle afstanden, tot de top-20 van Nederland behoort!

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht