Medaille oogst voor Eszet tijdens miniorenwedstrijd

Op zondag 23 maart zwommen de minioren en enkele junioren het 4e deel van de miniorencompetitie. Ook deze keer wist het team weer met diverse medailles huiswaarts te keren.

Milan Leppers zwom de 100m vrije slag en de 100m rugslag. Hij zwom goede races, zwom twee persoonlijke records op deze afstanden en wist daarnaast zijn beste tijd op de 50m vrije slag ook nog eens te verbeteren. Met deze prestaties wist Milan zijn eerste zwemmedailles te winnen. Hij ging met twee bronzen medailles naar huis.

Kyle Sanders was een van de concurrenten van Milan. Hij zwom twee sterke races en wist op de 100m rugslag zijn tijd te verbeteren. Hij dook voor het eerst onder de grens van 2 minuten. Hij wist Milan voor te blijven en behaalde daarmee twee zilveren medailles.

Nick Hendrickx verscheen aan de start van de 100m vrije slag en de 100m rugslag. Van de vrije slag maakte hij wel een hele spannende race. 3 banen lang lag hij op de vierde plaats. Het veld lag wel heel erg dicht bij elkaar. Daarom besloot hij tijdens de laatste baan een flinke eindsprint in te zetten. Daarmee wist hij zich helemaal naar voren te zwemmen en de gouden medaille in de wacht te slepen! Hij verbeterde zijn tijd met maar liefst 5 seconden! Bovendien komt hij nu wel heel dicht in de buurt van de limiet voor de Nederlandse kampioenschappen!

Joyce Hawinkels zwom de 200m wisselslag en de 200m schoolslag. Op de 200m wisselslag zwom ze een pr en werd ze 5e. De 200m schoolslag ging haar beter af. Ook hier was een hele spannende race te zien. De coaches konden niet zien wie het eerste aangetikt had. Wat wel duidelijk was, was dat Joyce haar PR flink aangescherpt had. Uiteindelijk eindigde Joyce op een prachtige 2e plek met een super kleine achterstand op de nummer 1.

Isa van Loon kwam maar liefst 3 keer aan de start. Zij zwom 100m vrije slag, 100m schoolslag en 100m rugcrawl. Op alle 3 de afstanden wist zij haar tijden flink aan te scherpen. De 100m vrije slag leverde haar een bronzen medaille op. De 100m schoolslag leverde zelfs een zilveren medaille op!

Medaillewinnaar nummer 6 was Ian Sanders. Hij zwom de 200m schoolslag. De afstand waarop hij vorige week al een limiet had gezwommen voor het NK. Nu mocht hij zich meten met de jongens die een jaar ouder waren dan Ian. Heel lang ging de race gelijk op. De jongens gaven elkaar geen enkele ruimte. Tijdens de laatste 50m vond Ian dat dit nu wel genoeg geweest was en zette hij zijn versnelling in. De jongens probeerden bij te blijven, maar Ian lag aan kop. Hij veroverde de gouden medaille en zwom een dik PR.

Dit waren nog steeds niet alle medailles. Er ging nog een medaille mee naar huis. Deze was voor Sjoukje Suelmann. Zij wist de tweede plek in de wacht te slepen op de 100m schoolslag. Tijdens deze afstand wist ze ook nog haar tussentijd op 50m te verbeteren.

Naast deze 10 medailles die mee terug gingen wisten we ook nog 18 PR’s te verbeteren. De volledige uitslag zal hier terug te vinden zijn.