Limieten en persoonlijke records tijdens limietwedstrijd Eindhoven

Op zondag 16 maart deden 5 van onze zwemmers mee aan de limietwedstrijd in Eindhoven. Tijdens deze zeer lange wedstrijd probeerden de zwemmers hun tijden aan te scherpen en zelfs limieten te zwemmen voor de diverse kampioenschappen die aan het einde van het seizoen nog op de planning staan.

Aniek Ketelings verscheen aan de start van de 400m vrije slag. Zij wist op deze afstand haar tijd flink te verbeteren ten opzichte van haar oude pr. Aniek was maar liefst 43 seconden sneller! Daarnaast wist Aniek haar persoonlijke records van de 50m en 100m vrije slag op de lange baan te verbeteren.

Leonie Lennards kwam 2 keer aan de start. Ze zwom de 100m en 200m vrije slag. De 100m vrije slag ging al vrij goed. Het pr op de lange baan werd verbeterd en ook het pr op de 50m lange baan sneuvelde. De 200m vrije slag leverde nog een beter resultaat op. Deze keer werd het pr met 4 seconden verbeterd.

Ian Sanders boekte grote successen deze dag op zijn favoriete slag, de schoolslag. Hij zwom de 100m en de 200m. Als eerste zwom hij de 100m schoolslag. Hier wist hij zijn lange baan pr op de 100m schoolslag met 7 seconden te verbeteren en ook zijn pr op de 50m sneuvelde en ging met 2 seconden omlaag. Bovendien wist hij op deze afstand een limiet te zwemmen voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen die in juni plaats zullen vinden. Daarna was de 200m schoolslag ook nog succesvol. In de tussentijden bleef Ian wederom onder zijn oude pr’s, maar die had hij tijdens de 100m al verder aangescherpt. Na 200m dook Ian maar liefst 16 seconden onder zijn lange baan pr. Ook hiermee wist hij de limiet voor de NJJK binnen te halen. Dit betekent dat Ian in juni al op minstens 2 afstanden deel mag nemen aan de NJJK.

Michelle Smeets verscheen aan de start van de 100m vrije slag. Zij had op deze afstand nog geen lange baan pr staan. Zij zwom een prima race en zwom net iets boven haar pr op de korte baan. Ze werd hiermee 77e van de 112 zwemsters.

Gwenn Wouters deed mee aan de race op de 100m schoolslag. Ook Gwenn is hard aan het trainen om een limiet te behalen voor de Limburgse kampioenschappen. Dit is natuurlijk lastig op een lange baan wedstrijd. Toch zwom zij een sterke race. Ze bleef 2 seconden boven haar pr van de korte baan. We zijn dus heel benieuwd wat dit gaat opleveren wanneer Gwenn de 100m schoolslag op de korte baan weer zal zwemmen. Een limiet moet dan haalbaar zijn.

We dus niet voor niks naar Eindhoven afgereisd. Tevreden keerden we weer huiswaarts.