Gaat Eszet promoveren???

Zondag 30 maart stond voor de wedstrijdploeg van Eszet het laatste deel van de competitie op het programma. Het hele seizoen was er al super gezwommen en stond het team op een 2e plek die recht geeft op promotie. Na 2 jaar achter elkaar het nipt missen van promotie, gingen we voor 3x is scheepsrecht. Het team was erop gebrand om alles uit de kast te halen om het deze keer wel voor elkaar te krijgen. Daarom vertrok een bijna voltallig team naar Blerick.

De zwemmers verschenen 44 keer individueel aan de start. 24 Van deze starts leverden een persoonlijk records op en 23 podiumplaatsen. Daarnaast kwamen er nog 2 estafetteteams aan de start. Dit leverde nog een keer 2 podiumplaatsen en 1 record verbetering op. Het is heel moeilijk om uit deze resultaten enkele zwemmers uit te kiezen om over te schrijven, want u ziet al aan de getallen dat het hele team super prestaties neer heeft gezet. Toch willen we enkele zwemmers nog noemen.

Tim van Loon die vorige week 2 diskwalificaties opliep, liet nu zien dat hij echt wel wist hoe het moest. Hij verbeterde op de 100m rugslag zijn tijd met 9 seconden en op de 100m wisselslag gingen er 5 seconden vanaf.

Tom van Mölken die al enkele jaren geen wedstrijden meer gezwommen had kreeg net voor het einde van het seizoen de smaak weer te pakken en besloot weer wedstrijden te gaan zwemmen. Hij wilde direct beginnen en deze wedstrijd nog meepikken. De tijden die er nog stonden werden flink verbeterd, op de 100m vrije slag ging het zelfs om 53 seconden! Tom gaat ook graag volgend seizoen weer mee en zal ook dan weer gaan knallen.

Ook alle andere teamleden deden het super goed. Maar voor deze uitslagen zult u een kijkje moeten nemen op onze website. Hier zullen ook de foto’s van de wedstrijd te vinden zijn.

Helaas kunnen wij u bij het schrijven van dit artikel niet melden of we nu daadwerkelijk gepromoveerd zijn. Hier hoort u zo snel mogelijk meer over. Het team heeft er in ieder geval alles aan gedaan en daar zijn wij super trots op! Het is een zeer bijzondere prestatie voor dit team, want geen enkel lid van het team kan zich herinneren dat Eszet in een hogere klasse gezwommen heeft. Wij zijn er klaar voor om deze uitdaging aan te gaan! We houden u op de hoogte!

Voor de volledige uitslag klik hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht