Limietwedstrijd Eindhoven

Op zondag 20 oktober namen 8 zwemmers van onze wedstrijdploeg deel aan de eerste limietwedstrijd van het seizoen in Eindhoven. Deze zwemmers maakten gebruik van de mogelijkheid om te zwemmen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, programmanummers te zwemmen die in het competitieprogramma niet voorkomen, of om extra wedstrijdervaring op te doen. Of natuurlijk een combinatie van redenen. Onze zwemmers leverden prima prestaties. Van de 26 persoonlijke prestaties werden 15 persoonlijke records gezwommen.

Isa van Loon verscheen aan de start van de 50 vrije slag en de 100m schoolslag. Op beide afstanden wist ze haar persoonlijke records aan te scherpen. Op de 50m vrije slag deed ze dit met 5 seconden. Op de 100m schoolslag verbeterde ze haar beste tijd ook met 5 seconden.

Isa’s broer Tim koos voor een zwaarder programma. Hij had gekozen voor de 100m schoolslag en de 400m vrije slag. Op de 100m schoolslag had Tim pech. De regels voor het keerpunt zijn aan het begin van dit seizoen veranderd. Deze regels zijn flink wennen en zijn nog geen gewoonte. Hierdoor ging het bij Tim mis tijdens het keerpunt. Zijn handen raakten elkaar en dit mag vanaf dit seizoen niet meer. Een diskwalificatie volgde. Op de 400m vrije slag boekte Tim wel succes. Zijn tussentijd op 200m was maar liefst 11 seconden sneller dan zijn persoonlijke record op de 200m. Deze verbetering telt officieel als een persoonlijk record. Maar ook na 400m was Tim sneller dan zijn beste tijd en wist hij wederom een persoonlijk record neer te zetten.

Jarno Winands wist ook zijn persoonlijke record te verbeteren op zowel de 50m schoolslag als de 100m schoolslag, doordat de tussentijden officieel meetellen als persoonlijke record. Zowel op de 50m als de 100m was Jarno 2 seconden sneller dan zijn persoonlijke record. Ook zijn grote zus Jill wist een dubbel persoonlijk record te zwemmen. Zij deed dit op de 100m vrije slag. Na 50m en na 100m was zij 3 seconden sneller dan haar persoonlijke record.

Ian Sanders kwam aan de start van de 200m schoolslag en de 200m wisselslag. Een pittig programma dat hem goed afging. Op de 200m schoolslag was hij na 50m een halve seconde sneller dan zijn persoonlijke record en na 200m was hij zelfs 18 seconden sneller! Bij de 200m wisselslag wist Ian zijn persoonlijk record met 2 seconden te verbeteren.

Gwenn Wouters wist op beide afstanden haar persoonlijke record te verbreken. Op de 50m schoolslag zwom zij 1 seconden sneller dan haar beste tijd. Op de 100m vrije slag wist ze maar liefst 4 seconden van haar tijd af te zwemmen. Aniek Ketelings wist haar persoonlijke record op de 50m vlinderslag met 3 seconden te verbeteren. Nick Hendrickx verbeterde zijn persoonlijke record op de 50m vrije slag met 2 seconden.

Veel persoonlijke records zijn gesneuveld tijdens deze wedstrijd. De trainingen werpen al goede vruchten af. Wie weet tot welke prestaties dit verder in het seizoen gaat leiden. We houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Voor de volledige uitslag klik hier.

 

Klik op Meer voor de foto’s.

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht