Eszet start competitie in grootse vorm

Voor de wedstrijdploeg is de competitie weer van start gegaan. Zwemt het team normaal op zondagmiddag, deze keer vond de wedstrijd plaats op zaterdagavond. Het team was hier goed op voorbereid, dus werd met een bijna volledig team afgereisd naar Gulpen. Vanaf half augustus was er al volop getraind, dus nu waren de zwemmers, maar natuurlijk ook de trainers erg benieuwd tot welke resultaten dit zou leiden in deze eerste ronde. En de resultaten mochten er zijn!

Allereerst wat cijfertjes op een rij: Eszet kwam met een team van 20 zwemmers. Deze zwemmers zwommen allemaal twee keer, dus 40 individuele starts. Van deze 40 starts werd maar liefst 24 persoonlijke records verbroken. Daarnaast verschenen er 3 estafetteteams aan de start. Bij twee teams wist de startzwemmer zijn of haar persoonlijke record ook aan te scherpen. Bovendien zwommen twee van de drie estafetteteams onder hun inschrijftijd. In totaal wisten we 19 keer individueel een podiumplek te bemachtigen en wisten alle drie de estafetteteams een podiumplek in de wacht te slepen. Dit zijn toch prachtige cijfers!

Het moge duidelijk zijn dat het hele team goed gepresteerd heeft, maar enkele zwemmers verdienen toch een individuele benoeming. Als eerste beginnen we daarom bij Nick van Mölken. Hij zwom de 50m vrije slag en de 100m schoolslag. Op de 50m vrije slag begon hij met een tijdsverbetering van maar liefst 8 seconden! Daarna zwom hij nog de 100m schoolslag en hier wist hij zelfs 15 seconden van zijn persoonlijke record af te zwemmen! Nick wist met deze tijdsverbetering ook nog de beste, procentuele, persoonlijke verbetering op zijn naam te zetten. En dit is nog niet alles. Nick was ook startzwemmer in het jongens estafetteteam 4x50m wisselslag. Dit team zwom tussen jongens van 11-14 jaar. Ons team had een jonge samenstelling voor dit veld. Maar toch hielden zij zich super staande. Nick maakte een prima start in deze race met een persoonlijk record, waarna Jarno Tobben de schoolslag voor zijn rekening nam en weer meters terrein won. Ian zwom de vlinderslag en vergrootte de voorsprong die reeds door de vorige twee heren was opgebouwd. Tim maakte deze strijd prachtig af door de gepakte voorsprong niet meer weg te geven. Dit team wist een prachtige tweede plek in de wacht te slepen en maar liefst 16 seconden onder de inschrijftijd te zwemmen!

Jarno Tobben, hierboven reeds omschreven in de succesvolle jongensestafette, deed het ook individueel erg goed. Op de 100m wisselslag wist hij zijn tijd met 12 seconden te verbeteren en ook nog eens een derde plaats in de wacht te slepen. Daarna was de 50m rugslag aan de beurt. Jarno had hierop nog geen inschrijftijd, maar aan de tijd die hij nu neerzette was super, want hiermee behaalde hij een 4e plaats.

Nieuw in het team was Sjoukje Suelmann. Zij zwom haar allereerste wedstrijd in competitieverband. Als jongste lid van ons team liet zij zien dat ook zij hard getraind had. Op de 25m rugslag zwom zij tegen jongens van haar leeftijd, maar deze hield ze gewoon bij. Ook op de 50m borstcrawl liet ze zien dat zij goed in vorm was en zette ze een super tijd neer. Sjoukje wist met haar prestaties een 4e en een 5e plaats in de wacht te slepen. Haar prestaties beloven veel goed voor de komende wedstrijden.

Als laatste nog een benoeming voor de dames estafetteteams. Deze streden namelijk met twee teams mee om de winst. Onderling hadden ze elkaar goed uitgedaagd en het beloofde een leuke strijd te worden. Wat er ook zou gebeuren, een team van Eszet moest winnen was afgesproken. De teams bestonden uit dames zwemmers, jeugd zwemmers, maar ook nog junioren zwemmers. Toch deden zij als team mee tussen de overige dames teams. En ze waren succesvol! Het team bestaande uit Aniek, Michelle, Gwenn en Gina wist een duidelijke overwinning te pakken! Daarna verscheen het tweede team, bestaande uit Chantal, Joyce, Robin en Leonie aan de finish. Eszet werd dus eerste en tweede bij de dames! Bovendien verscheen het derde team pas 10 seconden na de finish van nummer twee aan de finish. De Eszet teams waren dus duidelijk beter dan de rest, ondanks het vullen van de teams met jongere zwemmers. De jeugd kan volop mee bij de senioren!

Alles bij elkaar kijken we met veel trots terug op deze eerste ronde van de competitie. Dit wordt het derde jaar dat we gaan proberen om te promoveren. Drie maal is scheepsrecht? Op onze directe Limburgse concurrenten hebben we in ieder geval al een flinke voorsprong gepakt. Natuurlijk volgen er nog 4 wedstrijd, maar een goed begin is en blijft het halve werk.

Voor de volledige uitslag van alle zwemmers, met hun podiumplaatsen én hun persoonlijke records klik hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht