Medailleregen minioren Eszet

Op zondag 27 oktober verschenen de minioren en junioren van Eszet aan de start voor het eerste deel van de miniorencompetitie (voorheen bekend als Speedo wedstrijden). Een team van 10 zwemmers in de leeftijd van 7 tot 12 jaar wilde laten zien waarvoor ze zo hard getraind hadden. En het resultaat mocht er zijn. De 10 zwemmers namen 25 starts voor hun rekening. 11 van deze starts resulteerden in een podiumplaats, en 3 starts nog in een 4e plaats. Er sneuvelden maar liefst 24 persoonlijke records!

Nick Hendrickx was deze wedstrijd goed in vorm. Hij wist de beste beste persoonlijke verbetering op zijn naam te zetten. Op de 100m vrije slag zwom hij maar liefst 18 seconden van zijn tijd af en werd hiermee eerste. Op de 100m rugslag verbeterde hij zijn beste tijd met maar liefst 21 seconden en werd hiermee 3e! Nick was hiermee vandaag de enige zwemmer die met zijn prestatie een gouden plak in de wacht wist te slepen. Twee prestaties waar Nick super trots op mag zijn.

Joyce Hawinkels heeft er waarschijnlijk al lang van gedroomd. De laatste jaren zwom zij in leeftijdscategorieën met meisjes die een jaar ouder waren, of in een grote groep. Dit jaar zwemt zij bij de oudste zwemsters mee en Joyce greep haar kans. Ze zwom 200m vrije slag en 200m schoolslag. Beide afstanden leverden een persoonlijk record op. Op de 200m vrije slag ging er één seconde van haar tijd af, op de 200m gingen er maar liefst 14 seconden vanaf! Bovendien wist Joyce ook haar persoonlijke records op de 100m te verbeteren, omdat de tussentijden officieel geklokt werden. Beide prestaties leverden Joyce een bronzen plak op.

Isa van Loon en Lieve Mostart deden ook goede zaken. Zij kwamen beide maar liefst drie keer aan de start. Ze zwommen 100m schoolslag, 100m vrije slag en 100m rugslag. Beide dames waren niet moe te krijgen. Iedere race gingen ze er weer opnieuw voor. Ze wisten beide op alledrie de afstanden hun persoonlijke record aan te scherpen. Isa wist hiermee drie keer een zilveren medaille te winnen. Lieve behaalde twee keer brons. De verbeteringen van haar persoonlijke records waren ook niet mis. Op alle afstanden steeds meer dan 10 seconden!

Sjoukje Suelmann zwom haar allereerste wedstrijd in de miniorencompetitie. Zij boekte meteen succes. Zij zwom een super race op de 100m schoolslag. Zij wist een hele goede tijd neer te zetten en behaalde meteen een zilveren medaille!

Ian Sanders wist een bronzen medaille in de wacht te slepen. Hij zwom een spannende race bij de jongens junioren 1 en 2. Ian hoort in de categorie junioren 1. Dit betekent dat hij tegenstanders heeft die een jaar ouder zijn. Hier heeft Ian voordeel van, want deze jongens zijn sneller, waardoor Ian zich hier goed aan op kan trekken. Op de 20om vrije slag verbeterde hij zijn persoonlijke record met 5 seconden. Op de 200m schoolslag werd het nog een spannende race. Op zijn favoriete slag moest Ian hard werken, maar uiteindelijk lukte het hem om zijn concurrent voor te blijven en tikte hij als derde aan.

Tim van Loon scherpte vorige week nog zijn persoonlijke record op de 200m vrije slag aan. Deze week deed hij dit nog een keertje. Hij wist deze week maar liefst 7 seconden sneller te zwemmen dan vorige week en scherpte zijn persoonlijk record opnieuw aan.

Voor de volledige uitslag klikt u hier.

 

Klik op Meer voor de foto’s.

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht