Ian Sanders knalt op NJJK

In het weekend van 31 januari en 1 februari mocht Ian Sanders deelnemen aan het NJJK korte baan. In de eerste helft van dit seizoen was het hem gelukt om 2 limieten voor dit toernooi binnen te halen. Vorig jaar mocht hij dit toernooi starten op de 100m schoolslag. Dit jaar kwam er ook de 200m schoolslag bij.

Op zaterdag was als eerste de 200m schoolslag aan de beurt. Ian was als 19e geplaatst voor deze race. Ian zwom een hele goede race. Hij ging gelijk op met zijn concurrenten, maar de laatste 100m trok Ian nog heel goed door, waardoor hij al zijn concurrenten achter zich zag finishen. Zijn pr, dat pas in december gezwommen was, wist hij met maar liefst 5 seconden aan te scherpen! Uiteindelijk klom hij hiermee 7 plaatsten op de ranglijst en werd hij 12e van Nederland!

Op zondag mocht Ian aan de start komen van de 100m schoolslag. Op zaterdag had hij na 100m van de 200m al laten zien dat hij hier tot mooie dingen in staat moest zijn, maar dit moest hij op deze afstand nog eerst maar laten zien. Op deze afstand was Ian als 27e geplaatst en zwom hij in de eerste van vier series. Ook nu zwom hij vanaf het begin een sterke race. Het tempo waarmee hij begon wist hij de volledige 100m vast te houden. In zijn serie eindigde hij wederom als eerste. Zijn pr, dat hij pas eind december had gezwommen, ging met maar liefst 3 seconden omlaag! De jongens uit de tweede serie wisten deze tijd niet eens te halen! Zeven van de acht jongens bleven boven de tijd van Ian. Ook in de derde serie wist niet iedereen onder de tijd van Ian te halen. Hierdoor klom hij van de 27e plek op de ranglijst naar een mooie 16e plek!

Halverwege het seizoen kunnen we dus terugkijken op al heel veel mooie resultaten. Onze blik gaat nu vooruit naar de tweede helft van het seizoen. Hier staan de Limburgse Kampioenschappen en het NJJK lange baan op de planning. Ook hier moeten weer diverse limieten voor gezwommen worden, dus hier zullen wij de tweede helft van het seizoen weer hard aan gaan werken. Maar natuurlijk ook genieten van deze prachtige resultaten!

Klik hier voor de foto’s

meer

1 reactie tot “Ian Sanders knalt op NJJK”

  1. Ger julicher schreef:

    fantastisc resultaat door Ian, maar ook door de trainers en de andere zwemmers. Man wat mooi!

Geef een reactie

Bericht