Medailles tijdens SSP Sprintwedstrijd in Echt

Op zaterdag 21 februari deden 14 wedstrijdzwemmers mee aan de 16e editie van de SSP Sprintwedstrijd in Echt. Tijdens deze dag komen alle slagen aan bod en wordt van iedere slag 50m gezwommen. Aan het einde van de dag wordt bekeken wie de beste klasseringen in zijn/haar leeftijdscategorie behaald heeft en daarmee een medaille wint.

Kyle Sanders was goed in vorm deze dag. Hij begon de dag met de 50m vlinderslag. Hier zwom hij een seconde van zijn PR af en behaalde hij een 2e plaats. Op de 50m rugcrawl gingen er maar liefst 5 seconden van de tijd af! Kyle werd hier 3e. Daarna de 50m schoolslag. Weer een verbetering van zijn PR met 1 seconde en dit leverde hem ook nog een 1e plaats op! Als laatste zwom hij deze dag de 50m vrije slag en verbeterde hier zijn PR met 2 seconden. Hier werd Kyle 4e. Door deze fantastische resultaten kreeg Kyle aan het einde van de dag een mooie zilverden medaille omgehangen.

Gillian Sanders deed het ook erg goed deze dag. Hij wist maar liefst 2x zijn persoonlijke records aan te scherpen. Op de 50m vlinderslag wist hij zijn PR met 4 seconden aan te scherpen. Op de 50m rugcrawl deed hij dit nog een keer. Op de vlinderslag leverde hem dit een 1e plek op. Op de rugcrawl werd hij 2e. Gillian zwom natuurlijk ook nog de schoolslag en de borstcrawl. Dit leverde hem geen PR’s op, maar wel nog twee 1e plaatsen. Daarmee werd Gillian aan het einde van de dag uitgeroepen tot winnaar in zijn leeftijdscategorie.

Ook grote broer Ian deed goede zaken. Aan het begin van de dag begon hij met een PR van 1 seconde op de vlinderslag. Dit leverde hem een 1e plek op. Daarna was de rugcrawl aan de beurt. Hier wist hij zijn PR met een halve seconde aan te scherpen. Hiermee werd hij 6e. Op de 50m schoolslag werd hij wederom 1e en op de 50m vrije slag werd Ian 3e. Op beide afstanden kwam hij heel dicht in de buurt van zijn PR. De resultaten van Ian waren aan het einde van de dag ook een gouden medaille waard.

Bij de dames deed Gina Feenstra goede zaken. Op de 5om vlinderslag begon zij met een 2e plek en verbeterde ze haar PR en dook ze onder de 33 seconden. Iets dat Gina al lang heel graag wilde bereiken. Ook op de 50m rugcrawl werd ze 2e. Bij de schoolslag klom Gina nog een treetje hoger en wist ze de race op haar naam te schrijven. Bij de borstcrawl werd ze vervolgens tweede. Aan het einde van de dag mocht zij daarom op de 2e plek van het podium stappen. De 4 tijden die Gina deze dag wist neer te zetten waren ook allemaal goed voor een limiet voor de Limburgse Zomer Kampioenschappen. Daarmee heeft zij zich dus al voor 4 afstanden weten te plaatsen!

Persoonlijke records waren er ook nog voor Daphne Broen (50m schoolslag), Leonie Lennards (50m vlinderslag), Isa van Loon (50m vrije slag en 50m vlinderslag), Tim van Loon (50m vlinderslag en 50m vrije slag), Michelle Smeets (50m vlinderslag), Sjoukje Suelmann (50m schoolslag), Jarno Winands (50m vlinderslag en 50m rugcrawl) en Jill Winands (50m schoolslag).

Voor de volledige uitslag klik hier.

Klik hier voor de foto’s

meer

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht