Eszet sluit jaar af met Swimmeet 2013

Met een ploeg van 11 zwemmers en 2 coaches ging de reis op 27 december richting Maastricht. Als laatste wedstrijd van dit kalenderjaar stond de Swimmeet op de planning welke zou plaatsvinden van 28 t/m 30 december in het nieuwe Geusseltbad in Maastricht.

Aangezien het team tijdens deze dagen erg op zou moeten staan, vertrok het daarom al de 27e naar Maastricht. Aangekomen bij onze overnachtingsplek werden de slaapplekken ingericht en het hostel verkend. Om 18u stond het eten klaar en werd er flink gesmuld. Daarna vertrokken we voor een gezellig moment richting het Vrijthof om wat van de sfeer mee te krijgen. Nadat we van de hele grote golvende glijbaan af waren gegaan werd er nog even wat gedronken en teruggegaan naar het hostel om daar de avond verder gezellig te vullen met het spelen van spelletjes.

Op zaterdagochtend begon het toernooi dan toch echt. Om 6.00u ging de wekker waarna iedereen zich klaarmaakte voor het ontbijt en de wedstrijd. nadat we aan waren gekomen bij het zwembad werd begonnen met inzwemmen. En al snel was het tijd voor de wedstrijden van dag één. Het programma voor de junioren en jeugd zag er als volgt uit: 100m vlinderslag, 50m rugslag en 100m vrije slag. Voor de senioren zag het programma als volgt uit: 100m schoolslag, 50m vlinderslag en 100m rugslag. Aan het einde van de dag zouden de finales volgen wanneer zwemmers zich bij de snelste 16 deelnemers wisten te zwemmen. Dit lukte Gina Feenstra en Ian Sanders. Dit betekende dat we na de wedstrijden in de middag terug gingen naar het hostel om even uit te rusten en aan het einde van de middag weer terug naar het zwembad om onze zwemmers aan te moedigen. Nadat dit erop zat konden we weer terug naar het hostel om te eten en er weer een gezellige avond van te maken.

Dag twee zag er eigenlijk hetzelfde uit. Het programma dat de senioren op de eerste dag hadden gezwommen, werd nu door de junioren en jeugd gezwommen. Het programma van de junioren en jeugd werd nu door de senioren gezwommen. En wederom wisten zwemmers van Eszet zich bij de beste 16 te plaatsen. Gwenn Wouters, Gina Feenstra en Ian Sanders mochten in de finales nogmaals hun zwemkunsten laten zien.

Op dag drie stonden voor alle zwemmers dezelfde programmanummers op de planning: 50m schoolslag, 100m wisselslag en 50m vrije slag. Ook hier werden de finales gehaald door Ian en Gina. Dit betekende dat we tussendoor in het zwembad bleven, want ’s ochtends moesten we al uitchecken bij het hostel. Nadat we daar gezellig spelletjes hadden gespeeld en uitgerust, stonden de laatste races op de planning. Na afloop vertrok het team richting McDonalds om nog even lekker te eten. Daarna werden alle zwemmers weer door hun ouders ontvangen die hun kids natuurlijk heel erg gemist hadden. Met veel sterke verhalen, veel gezelligheid, plezier en goede prestaties blikken wij terug op een super geslaagd toernooi en zullen wij het volgend jaar zeker weer van de partij zijn!

Natuurlijk bent u nieuwsgierig en willen wij u de resultaten natuurlijk niet onthouden. Daarom volgt hier een samenvatting van alle prestaties.

Joyce Hawinkels beleefde een super goed toernooi. Van de negen starts wist zij ook 9 keer een persoonlijk record te zwemmen! Zij bleek absoluut geen last te hebben van de weinige uurtjes slapen, het vroeg opstaan, de lange dagen in het zwembad of het zware programma. Ze ging gewoon door en zwom pr na pr. Een aantal pr’s die extra opvielen: 100m schoolslag een verbetering van 8 seconden, 100m vrije slag 6 seconden, 100m wisselslag 4 seconden.

Tim van Loon bleek ook in een zeer goede vorm te verkeren. Hij wist maar liefst op 8 van de 9 races zijn persoonlijke records aan te scherpen. Grote verbeteringen deed hij op de 100m vrije slag (6 seconden), 100m rugslag (6 seconden), 100m wisselslag (9 seconden) en de 100m vlinderslag (14 seconden!).

Gwenn Wouters deed ook heel erg haar best om haar persoonlijke records aan te scherpen. Dit lukte haar niet iedere keer. Vaak ging het maar om hele kleine verschillen. Op de 100m rugslag bleef ze bijvoorbeeld maar 0,08 seconden boven haar persoonlijke record en op de 50m vlinderslag was het zelfs maar 0,02 seconden. Gwenn baalde hier flink van, maar pepte zich hierdoor ook flink op. Ze was er volledig op gebrand om toch persoonlijke records te zwemmen. Tijdens de series wist ze 4x haar persoonlijke records aan te scherpen. Op de 100m schoolslag lukte het haar om haar tijd met 0,4 seconden aan te scherpen en wist ze hierdoor een finaleplaats in de wacht te slepen. Gwenn was super trots en wilde in de finale nogmaals presteren. Dit deed ze super goed. Op de splittijd na 50m wist ze haar persoonlijk record op de 50m al aan te scherpen. En na 100m was Gwenn nog sneller dan in de ochtend en wist ze nog een keer 1,5 seconden van haar persoonlijke record af te zwemmen.

Ian Sanders deed ook goed zijn best dit toernooi. Hij wist drie keer zijn persoonlijke records aan te scherpen tijdens de series. Maar zoals u al hebt kunnen lezen nam Ian drie dagen deel aan de finales. Hier verscheen hij maar liefst drie keer aan de start. Hij mocht strijden op de 50m en 100m schoolslag en de 100m vlinderslag. Op de 100m vlinderslag wist hij een 14e plek in de wacht te slepen. Op de 50m schoolslag finale zwom hij een dikke seconde onder zijn persoonlijk record en sleepte hiermee een 7e plek in de wacht. Op de 100m schoolslag behaalde hij zelfs een 6e plek. In het sterke deelnemersveld waarin ook nog jongens meezwommen die een jaar ouder waren dan Ian, zijn dit natuurlijk super prestaties.

Aniek Ketelings wist ook persoonlijke records te verbreken. Zij deed dit twee keer. Ze deed dit twee keer wel meteen heel goed. Op de 100m vrije slag wist ze haar persoonlijke record met maar liefst 2 seconden aan te scherpen. Iets wat niet makkelijk is wanneer de persoonlijke records steeds scherper worden. Op de 100m vlinderslag bleek er nog meer in te zitten voor Aniek. Hier zwom ze maar liefst 5 seconden van haar beste tijd af!

Zoals u al kon lezen verscheen Gina Feenstra maar liefst drie dagen achter elkaar aan de start bij de finales. Dit maakte haar toernooi sowieso al geslaagd. Gina had bij haar vorige ploeg al vaker deelgenomen aan de swimmeet, maar het zwemmen van finales was haar nog niet gelukt. Dit was voor haar dus al een prestatie waar ze heel trots op was. Gina zwom in de series al 4 keer een persoonlijk record. Daarnaast sleepte ze 3 finaleplaatsen in de wacht. Ze mocht deelnemen aan de 50m rugslag, 50m schoolslag en 100m schoolslag. Daarnaast was ze ook nog eerste reserve bij de 50m vrije slag. Op de 100m schoolslag wist Gina een 14e plek in de wacht te slepen, op de 50m schoolslag werd ze 11e en wist ze ook nog haar persoonlijk record te verbreken. Op de 50m rugslag wist Gina het persoonlijke record dat ze in de series al had aangescherpt, nog een keer te verbreken. Ze behaalde hiermee een 15e plek. In een deelnemersveld van zo’n 80 zwemsters zijn dit super prestaties.

Een aantal senioren waren ook meegegaan naar de swimmeet. Jim, Roy, Robin, Chantal en Leonie wilden graag aan de wedstrijd deelnemen en hun prestaties meten met hun leeftijdsgenoten, maar natuurlijk ook niet onderdoen voor de goede prestaties van onze eigen junioren en jeugd zwemmers. Zij hebben natuurlijk al scherpe persoonlijke records staan, dus voor deze zwemmers wordt het steeds moeilijker om deze nog te verbreken. Toch boekten ook deze senioren zwemmers nog de nodige prima resultaten.

Roy Beurskens wist van de negen starts zelfs 6 van zijn persoonlijke records aan te scherpen. Zijn beste verbetering was die op de 100m vrije slag. Hier wist hij maar liefst 3 seconden van zijn tijd af te zwemmen. Ook op de 100m vlinderslag haalde hij nog eens 2 seconden van zijn persoonlijke record af.

Jim Ketelings had door zijn studie helaas wat trainingen ter voorbereiding op de swimmeet gemist. Hij deed goed zijn best en wist uiteindelijk toch tijdens de laatste dag, tijdens zijn allerlaatste race van het toernooi een van zijn persoonlijke records aan te scherpen. Hij deed dit op de 50m vrije slag. Dit was voor hem toch nog een goede afsluiter van dit toernooi.

Leonie Lennards had de laatste tijd veel gewerkt aan techniek verbeteringen en hoopte dit nu al om te kunnen zetten in goede resultaten. Dit ging helaas nog niet zo goed als gehoopt. Er was veel aandacht nodig om alle techniek goed uit te voeren, waardoor er niet volledig op de automatische piloot gezwommen kon worden. Leonie kwam heel dicht bij haar inschrijftijden in de buurt. Vaak ging het om hondersten of tienden van secondes. Alleen op de 100m schoolslag werd er net onder de tijd gedoken. De vooruitgang is te zien en komt hopelijk in het nieuwe jaar beter naar voren.

Ook Robin Marban had gewerkt aan haar techniek. Zij wist daarmee al meer succes te boeken. Op de 50m schoolslag en de 50m vlinderslag wist zij haar persoonlijke records aan te scherpen. Ook op andere afstanden bleef zij vaak maar net voor haar persoonlijke records. Helaas gaat Robin ons binnenkort in verband met studie een half jaar verlaten en kan ze niet door trainen aan haar nieuwe techniek. Maar natuurlijk zal ze dit wel meenemen in de trainingen die ze nu nog meepikt en uitbouwen wanneer ze weer terugkomt.

Als laatste zwom Chantal Schrijnewerkers nog aan het toernooi mee. Net zoals Leonie en Robin is zij bezig geweest met techniek veranderingen. Op de 100m vrije slag bleef ze nog maar 0,08 seconden boven haar persoonlijke record en ook op de 50m schoolslag was het nog maar een halve seconde. Op de laatste dag, tijdens de laatste race wist zij net zoals Jim nog een succes te boeken door haar persoonlijke record aan te scherpen.

Alles bij elkaar kijken we dus terug op een geslaagd toernooi. Het was heel gezellig (iets dat erg belangrijk is tijdens zo’n lang toernooi) en ook op de prestaties mogen we zeer tevreden terugkijken. De foto’s zullen zo snel mogelijk volgen om een sfeerimpressie van het toernooi te geven.

We gaan ons nu opmaken voor een nieuw jaar waarin de Limburgse Winter Kampioenschappen alweer snel voor de deur staan en ook hier hebben diverse zwemmers en zwemsters zich weer voor weten te plaatsen.

Fijne jaarwisseling!

Voor de volledige uitslag klikt u hier.

Klik op Meer voor de foto’s

meer

 

IMG_2167 IMG_2166 IMG_2165

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht