Limburgs kampioen bij Eszet

Op zaterdag 10 en zondag 11 januari mochten maar liefst 7 zwemmers en zwemsters van Eszet deelnemen aan de Limburgse Winter Kampioenschappen in Maastricht. Zij hadden zich weten te plaatsen door bij de snelste 16 zwemmers van Limburg te horen in hun eigen leeftijdscategorie. Ze mochten starten op 15 programmanummers.

Ian Sanders mocht maar liefst 4 keer individueel aan de start komen. Hij zwom de borstcrawl, vlinder-, rug- en schoolslag en van alle afstanden 100 meter. Op alle 4 de afstanden wist hij zijn persoonlijke records aan te scherpen. Op de 100m schoolslag wist hij zelfs zijn tussentijd na 50m te verbeteren. Op de 100m schoolslag wist Ian met deze prestatie de Limburgse titel in de wacht te slepen. Op deze afstand zal Ian op zondag 2 februari ook deelnemen aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

Gina Feenstra mocht ook 4x individueel aan de start verschijnen en daarnaast was zij nog 2x lid van het estafetteteam. Op zaterdag had Gina veel pech. Zij startte 2x te vroeg en werd daardoor 2x gediskwalificeerd. Op zondag was Gina dan ook op zoek naar revanche. En dit lukte! Op beide afstanden waarop ze aan de start verscheen verbeterde ze haar persoonlijke records! Dit maakte het kampioenschap voor Gina nog enigszins goed.

Tim van Loon mocht één keer aan de start verschijnen en kon daardoor alles geven op deze afstand. En dit deed hij! Tijdens de swimmeet die hij net voor de jaarwisseling zwom wist Tim zijn persoonlijke record op de 100m schoolslag niet aan te scherpen. Dit deed hij nu echter wel. En hoe! Hij haalde maar liefst 7 seconden van zijn beste tijd af en werd daarmee knap 7e terwijl hij zich als 11e geplaatst had!

Ook Gwenn Wouters mocht de 100m schoolslag zwemmen. Daarnaast was zij 2x lid van het estafetteteam. Gwenn gaf alles op de 100m schoolslag en verbeterde haar persoonlijk record. Dit deed ze ook op de tussentijd na 50 meter. Gwenn had zich als 14e geplaatst en werd na deze goede race 8e!

Kyle Sanders zwom de 100m schoolslag en zijn specialiteit, de 50m vlinderslag. Dat dit zijn specialiteit is liet Kyle weer duidelijk zien. Hij wist zijn persoonlijk record met 2 seconden aan te scherpen. Kyle was als 11e geplaatst en wist zijn plek met deze race vast te houden.

Als laatste individuele zwemster mocht Aniek Ketelings deelnemen aan één individuele afstand en zwom zij twee keer mee in de estafette. Op de 100m schoolslag lukte het Aniek niet om haar eigen tijd aan te scherpen, maar op haar tussentijd na 50m lukte dit wel. Daarnaast wist Aniek als startzwemster in de estafette haar persoonlijke record op de 100m rugcrawl aan te scherpen.

Zoals u al kon lezen mochten we ook twee estafetteteams afvaardigen. Gina, Aniek, Gwenn en Michelle zwommen de 4x100m vrije slag en de 4x100m wisselslag. Zij wisten hun inschrijftijden helaas niet aan te scherpen. Zij behaalden een 10e en een 13e plek.

Voor de volledige uitslag klikt u hier.

1 reactie tot “Limburgs kampioen bij Eszet”

  1. Ger Julicher schreef:

    In mijn herinnering is het lang geleden dat we een Limburgs kampioen op de schoolslag gehad hebben. Wim Maessen van de Boukoul destijds (vorige eeuw!, naar ik meen tachtiger jaren), ook een geweldig schoolslag zwemmer. Dat we met Ian nu weer zo’n diamant hebben is fantastisch. Ian: ga zo door. Trainers, begeleiders en ouders: ook bedankt voor jullie hulp. Ik hoop dat er voldoende ondersteuning (lees sponsoren) komen om Ian ook op de Nederlandse te laten schitteren. Meld het aan Maurice als je iemand weet!

Geef een reactie

Bericht