Eszet op 2 wedstrijden op dezelfde dag

De coaches van Eszet moesten zich op zondag 24 februari  verdelen, want zwemmers van Eszet werden op 2 verschillende wedstrijden verwacht.

Ian Sanders mocht meedoen aan de speedo jaarganwedstrijden in Leiden. Deze wedstrijd is op Nederlands niveau. Een ander gedeelte van het team vertrok naar Nederweert om deel te nemen aan de Splash limietwedstrijd om hier hun tijden weer verder aan te scherpen.

Ian kwam in aanmerking voor deze wedstrijd, omdat hier voor iedere afstand de beste 18 zwemmers van Nederland aan de start mochten verschijnen. Ian Sanders wist zich voor de 100m schoolslag te plaatsen. Een heel knappe prestatie. De race liep helaas niet helemaal vlekkeloos, waardoor hij zijn tijd niet kon verbeteren.  Maar toch heeft Ian in Leiden een mooie 7e plaats weten te halen. Een prestatie om zeker trots op de zijn, want hij is wel de nummer 7 van Nederland!

In Nederweert verscheen een team van 10 zwemmers en zwemsters aan de start. Er werd hard gezwommen en diverse persoonlijke records werden weer verder aangescherpt. Aan het einde van de dag zou bekeken worden welke zwemmers er overall in aanmerking kwamen voor de prijzen die per leeftijdscategorie volgens een bepaald puntensysteem verdeeld zouden worden.

Eszet werd blij verrast met maar liefst 4 medailles! Onze minioren zwemmers (de jongste zwemmers van het team) hebben ons even allemaal laten zien hoe het moest. Tim van Loon had sterk gezwommen. Vorige week in Echt scherpte hij zijn persoonlijk record op de 50m rugcrawl aan, maar deze week liet hij zien dat hij nog eens 3 seconden sneller kon zwemmen dan vorige week! Aan het einde van de lag leverden zijn 3 starts en zijn 3 prestaties hem ook een mooie bronzen medaille op.

Nick Hendrickx, Jarno Winands en Kyle Sanders wilden graag nog een treetje hoger op het podium. En zelfs nog twee treetjes hoger. Alledrie de heren gingen voor de mooie gouden medailles. Alledrie door hun eigen races te zwemmen. Ook hier werden bij diverse races weer tijden verbeterd. Ook Kyle lukte het om een persoonlijk record dat hij vorige week had neergezet deze week weer aan te scherpen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Dit mag echter een bijzondere prestatie genoemd worden.

Er werden ongelooflijke goede prestaties neergezet door dit team!

Klik op Meer voor de foto’s.

meer

 

SAM_0054

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht