Succesvol Limburgse Winter Kampioenschap

Onze zwemmers zwemmen tegenwoordig zo veel wedstrijden, dat het niet meer lukt om van iedere wedstrijd een verslag te schrijven. Volg daarom onze Facebook pagina waarop snel het laatste nieuws vermeld staat. Natuurlijk blijven we wel verslag geven van onze meest belangrijke wedstrijden en prestaties.

Zo deden we in de weekenden van 7/8 en 14/15 januari mee aan de Limburgse Winter Kampioenschappen in Maastricht. Helaas werd dag 1 door de gladheid op de weg afgelast, maar gelukkig werden de gemiste programma’s op de andere 3 dagen ingehaald.

Nick Hendrickx was tijdens deze kampioenschappen onze meest succesvolle zwemmer. In het 1e weekend zwom hij 2x, namelijk 400m vrije slag en 100m rugcrawl. Op de 400m verbeterde hij zijn beste tijd met 18 seconden! Tijdens het 2e weekend kwam Nick helemaal los. Allereerst op de 100m vrije slag. Nick had een dubbele missie. Hij wilde op het podium én een limiet voor het NK zwemmen. Hij moest zijn beste tijd nog met 0,9 seconden aanscherpen. Hij liet zien nog veel meer in huis te hebben en verbeterde zijn tijd met maar liefst 3 seconden! Dit levert hem 2 startbewijzen voor het NK op én hij veroverde hiermee het zilver! Op de laatste dag startte hij nog 3x. Hij wist 3x zijn tijd aan te scherpen. Bovendien behaalde hij op de 200m vrije slag ook nog eens een bronzen medaille!

Daphne Broen zwom tijdens de weekenden 4x. Ze had gekozen voor de 200m vrije slag, 50m vlinderslag, 100m vrije slag en 100m vlinderslag. Op 3 van de 4 starts wist ze haar tijden weer verder aan te scherpen en 2x binnen de top 10 van Limburg te zwemmen.

Tim van Loon moest eigenlijk 2 dagen aan de start komen, maar door het uitvallen van 1 dag kwamen al zijn programmanummers op één dag bij elkaar. Dit liet hem niet tegenhouden om te knallen. Eerst scherpte hij zijn beste tijd op de 100m vrije slag aan. Daarna deed hij dit ook nog op de 50m schoolslag en de 50m vrije slag. Hij behoorde hiermee 3x tot de top-10 van Limburg.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht