2e ronde junioren-jeugd

Op zondag 11 december vertrokken we met 8 junioren/ jeugd en senioren zwemmers naar Venray voor het 2e deel van dit circuit.

Deze wedstrijd was het de beurt voor Tim van Loon om het zware programma van de 400m wisselslag te zwemmen.

Tim zwom deze afstand voor de 1e keer, met een super tijd heeft hij deze afstand volbracht.

Op de 100m vlinderslag plaatse hij zich voor de finale, en wist hier een mooie 2 plaats in de wacht te slepen. Op de 100m vrije slag wist hij nog een PR te halen.

Daphne Broen mocht 3 keer starten en op de 100m vlinderslag wist ze een finaleplaats in de wacht te slepen. Deze race gaf Daphne alles, en steeg boven de andere zwemmers uit en haalde in een PR een mooie gouden medaille !

Jill Winands sleepte 2 finaleplaatsen in de wacht, tegen meiden die een jaar ouder zijn! Op de 100m vlinderslag behaalde ze een  5e plaats en op de 200m schoolslag wist ze beslag te leggen op de 3e plaats, dit leverde een mooie bronzen medaille op.

Voor Nick Henderickx en Kyle Sanders stonden 3 programma’s op de planning. 100 vlinder, 200 rugslag en 100m vrije slag. Kyle wist 2 PR’s en 2 finale plaatsen in de wacht te slepen. Om alles te geven op een favoriete afstand de 100 vlinder hebben we de andere finale laten schieten. Kyle begon als 6e en wist zich op te zwemmen naar een mooie 4e plek.

Nick had een super goeie dag, hij wist maar liefst 3 PR’s te zwemmen. Dit leverde een gouden medaille op de 100 vlinder en een zilver medaille op de 100 rugslag op.

Isa van Loon scherpte haar tijden maar liefst 4x aan, zelfs haar tussentijden waren sneller dan haar vorige tijden.

Samantha Schmidgall zwom op de 50m vrije slag, maar liefst 4 seconde van haar oude tijd af.

Sanne Tegels verscheen 3x aan de start en wist ook 3x haar PR te verbeteren.