Medailles tijdens eerste weekend Limburgse Winter Kampioenschappen

Het afgelopen weekend (11 en 12 november) vond he eerste weekend van de Limburgse Winter Kampioenschappen plaats. Ook de zwemmers van Eszet en ROB (uitkomend als ReSet) mochten afreizen naar Maastricht, omdat ze de limieten hadden behaald om deel te nemen aan dit kampioenschap.

Nick Hendrickx zwom op zaterdag de 50m vrije slag. Hij was als 2e geplaatst en dit schepte natuurlijk wat verwachtingen. Maar op zo’n korte sprint afstand kan er van alles gebeuren. Nick liet zich niet gek maken en zwom een super race. Hij verbeterde zijn PR met 1 seconde en veroverde hiermee het zilver. Max Martens mocht ook deelnemen aan de 50m vrije slag. Helaas stond hij niet stil bij de start waardoor hij gediskwalificeerd werd.

Op zondag mocht Nick twee keer aan de start verschijnen. Deze keer waren de 100m vlinderslag en de 200m vrije slag aan de beurt. Op de vlinderslag was Nick als 5e geplaatst, op de vrije slag was hij als 9e geplaatst. Nick verbeterde op beide afstanden zijn PR’s. Op de 100m vlinderslag verbeterde hij zijn beste tijd met 5 seconden. Op de vrije slag gingen er nog eens 6 vanaf! Op de vrije slag leverde dit Nick een mooie 6e plaats op. De vlinderslag leverde Nick een bronzen medaille op!

Ook het komende weekend zullen er weer zwemmers namens ReSet aan de start verschijnen en ook dan hopen we weer mooie resultaten neer te zetten.

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht