Limburgs record en regionale kampioenschappen

Het seizoen nadert langzaam zijn einde, maar natuurlijk niet voordat Eszet zwemmers zich hebben laten zien op de diverse kampioenschappen. Het afgelopen weekend zijn de Regionale Zomer Kampioenschappen gestart. Dit kampioenschap duurt 2 weekenden en is de vervanger voor de Limburgse Kampioenschappen. Onze zwemmers moeten zich nu dus, naast de zwemmers uit Limburg,  ook meten met de beste zwemmers van Brabant en Zeeland.

Bij het melden in Eindhoven werden we verrast met een oorkonde voor Nick Hendrickx. Hij bleek namelijk vanaf 23 april de Limburgs Recordhouder te zijn op de 50m vrije slag bij de jongens van zijn leeftijd! Een prestatie van formaat waar we natuurlijk allemaal heel trots op zijn.

In Eindhoven kwamen dit weekend Nick, Tim en Daphne aan de start. Nick wist een hele goede 50m vrije slag te zwemmen, hij kwam heel dicht bij zijn record in de buurt, werd hiermee 5e van Zuid-Nederland en 2e van Limburg. Op de 200m vrije slag zwom Nick een lange baan PR. Op de 100m vlinderslag zwom Nick 3 seconden van zijn PR af. Dit had hij pas een maand geleden gezet! Hij werd 8e op regio niveau en zelfs 2e van Limburg.

Tim van Loon zwom een fantastisch PR op de 50m vrije slag. Op de 200m vrije slag bleef hij maar net verwijderd van zijn PR. Op de 200m wisselslag wist Tim maar liefst 2 PR’s te zwemmen. Hij zwom een lange baan PR op de 50m vlinderslag en daarnaast een lange baan PR op de eindtijd. Ook op de 50m schoolslag wist Tim een PR te zwemmen. Op deze afstand wist Tim 14e te worden van Zuid-Nederland! Op Limburgs niveau betekent dit zelfs een 5e plek!

Daphne Broen had het dit weekend iets lastiger in verband met een blessure. Ze begon met 400m wisselslag waarbij haar blessure bij de schoolslag opspeelde. Ze kon haar tijd dus helaas niet evenaren. Ze werd wel 20e. De 100m vrije slag wilde ook niet zo lukken. De 50m vlinderslag ging beter. Daphne wist hier namelijk wel haar PR op de 5om aan te scherpen.

Het eerste weekend levert mooie resultaten op. Voor een kleine ploeg als Eszet is het lastig om op regionaal niveau prijzen in de wacht te slepen wanneer er top teams meedoen zoals bijvoorbeeld PSV. Daarom is het toch bijzonder knap dat onze zwemmers zich vaak binnen de top 20 en soms zelfs de top 10 weten te zwemmen. Komend weekend gaan we op jacht naar nog meer mooie resultaten.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht