3 medailles op Limburgse minioren kampioenschappen

In het weekend van 10 en 11 juni mochten Gillian Sanders en Jarno Winands deelnemen aan de Limburgse minioren kampioenschappen. Zij hoorden bij de top 15 van hun leeftijdscategorie op alle afstanden en mochten daarom deelnemen aan dit Limburgs Kampioenschap.

Gillian Sanders was op zaterdag tijdens zijn 1e race meteen succesvol. Hij was als 1e geplaatst voor de 100m schoolslag, maar de race winnen was nog niet zo makkelijk. Gillian moest hard zwemmen, maar uiteindelijk lukte het om zijn tegenstanders de baas te blijven. Hij verbeterde zijn PR met 4 seconden en hij veroverde het goud! Daarnaast maakt hij met deze tijd kans op een plek op het NK. Dit blijft dus nog even spannend. Op dag 2 was Gillian nog 2x succesvol. Op de 100m wisselslag was Gillian als 5e geplaatst, maar zwom hij zo goed, dat hij als 3e eindigde. Zijn PR verbeterde hij met 3 seconden! Daarna zwom hij de 50m vlinderslag. Wederom een spannende race. Ook nu wist Gillian zijn PR aan te scherpen met 3 seconden en alweer sleepte hij een bronzen medaille in de wacht! Ook de 100m vrije slag en de 100m rugslag gingen dit weekend prima, maar leverden geen PR of medaille op.

Jarno Winands mocht dit weekend 6 starts voor zijn rekening nemen. Op de zaterdag waren dit de 400m vrije slag, 100m rugcrawl en 100m schoolslag. Het was een goede dag, want Jarno wist zijn PR op alle afstanden aan te scherpen! Op de 400m maar liefst 8 seconden! Jarno wist meerdere keren hoger te eindigen dan zijn plaatsingsplek. Zijn beste resultaat was de 10e plek op de 200m wisselslag. Deze race zwom hij op zondag. Hier verbeterde hij zij  PR met 3 seconden.

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht