Eszet behaalt medailles op sprintwedstrijd

Op zaterdag 16 februari, de zaterdag na de carnaval, stond traditiegetrouw de sprintwedstrijd in Echt op het programma. Een wedstrijd die de hele dag duurt en waarbij de zwemmers, verdeeld over de dag, van iedere slag 50m moeten zwemmen. Aan het einde van de dag worden de beste 3 resultaten per zwemmer meegenomen in een totaalklassement en ontvangen de beste 3 zwemmers per leeftijdscategorie een medaille.

Ook bij Eszet was deze eer voor twee zwemmers weggelegd. Ian Sanders verscheen op alle 4 de slagen aan de start. Hij wist op alle afstanden zijn tijden te verbeteren! Hiermee behaalde hij een 3e plaats, twee keer een 2e plaats en één keer een 1e plaats. Zijn slechtste resultaat viel weg, dit was dus de 3e plaats. Uiteindelijk eindigde Ian door deze prestaties dus op de 2e plek van het podium en mocht hij een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen.

Jarno Winands was net in de week voor de wedstrijd geveld door de griep, maar was gelukkig voldoende opgeknapt om aan de wedstrijd mee te doen. Hij verscheen op 3 afstanden aan de start. Dit betekende dat alles goed moest gaan om in aanmerking te komen voor een medaille, want er kon geen slecht resultaat meer weggestreept worden. Jarno zorgde ervoor dat alles goed liep. Hij wist één keer zijn persoonlijk record te verbreken met maar liefst 3 seconden! Hij werd daardoor 4e op de 50m vrije slag. Verder wist hij zowel op de 50m schoolslag als op de 50m rugcrawl een 3e plek in de wacht te slepen. Deze resultaten leverden Jarno aan het einde van de dag een mooie bronzen plak op!

Gwenn Wouters die kreeg deze dag te maken met grote concurrentie. Gwenn (12 jaar) werd ingedeeld bij de meisjes vanaf 12 jaar. Dit betekende dat zij ook moest zwemmen tegen de grotere meiden en zelfs dames van Eszet en andere teams. Het kwam zelfs voor dat Gwenn in dezelfde series moest zwemmen waarin ook dames van Eszet zwommen. Gwenn liet zich hierdoor echter niet bang maken. Zij zag hierin juist een uitdaging. Gwenn ging deze strijd met veel energie aan en wist maar liefst 3x haar persoonlijke record te verbreken. De dames hebben duidelijk voor een grote strijdlust bij Gwenn gezorgd.

Ook de rest van het team heeft hard gewerkt om weer mooie resultaten neer te zetten. Zo wisten Naomi Driessen en Lieve Mostart op alle 4 de afstanden hun  tijd te verbeteren. Kyle Sanders kreeg het voor elkaar om bij drie van de vier starts zijn persoonlijk record aan te scherpen. Dit werd ook gedaan door Nick Hendrickx, die hiermee ook de grootste tijdsverbetering op zijn naam wist te schrijven.  Jim Ketelings die had ook zin om flink te knallen tijdens deze wedstrijd. Hij verbeterde net zoals Kyle en Nick maar liefst 3 keer een persoonlijk record.

Na afloop volgde ons traditionele etentje bij de McDonalds dat bij iedereen goed naar binnen ging.

Klik hier voor de complete uitslag

Klik op Meer voor de foto’s.

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht