Druk weekend voor zwemmers Eszet

Het afgelopen weekend stond er een druk weekend op het programma voor de zwemmers en coaches van Eszet. Op zaterdag 25 februari werd er door een team van 16 zwemmers deelgenomen aan de Sprintwedstrijd in Echt. Op zondag 26 februari werd er afgereisd naar Leiden voor de jaargangfinales waarvoor een van de zwemmers van Eszet zich geplaatst had.

Op zaterdag hadden de zwemmers en coaches een lange dag voor de boeg. De sprintwedstrijd in Echt is traditiegetrouw een lange wedstrijd, omdat alle leeftijdsgroepen hieraan meedoen en gedurende de dag alle slagen moeten zwemmen. Dit houdt in 50m vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. Voor alle zwemmers dus ook een vol en vermoeiend programma. Wat daarom zeker bewonderenswaardig is, is dat Tim van Loon en Kyle Sanders bij alle races hun persoonlijke records wisten aan te scherpen! Ook Lissa van der Beek wist bij 3 van de 4 starts weer een persoonlijk record neer te zetten en Isa van Loon dit deed bij 2 van haar 3 starts. Alles bij elkaar werden er deze dag 22 persoonlijke records verbeterd! De zwemmers van Eszet hebben zich dus weer goed laten zien tijdens deze wedstrijd.
De volledige uitslag staat hier!

Op zondag reisde Ian Sanders af naar Leiden voor de speedo jaargangfinales. Aan deze wedstrijden nemen de 18 snelste zwemmers van Nederland deel. Ian had geluk, hij werd nog net als 18e geplaatst voor de 100m schoolslag. Nadat hij een zeer goede race zwom, waarbij hij zijn tijd met maar liefst 4 seconden wist te verbeteren, eindigde hij op een mooie 9e plaats.

Na dit drukke weekend heeft de wedstrijdploeg komend weekend even een weekend vrij en wordt er volop getraind voor de komende competitiewedstrijd. Aangezien we nog steeds hard op weg zijn naar promotie, blijven we daarom volop bezig.

met dank aan Rob Schaepkens voor het comfortabele vervoer naar deze wedstrijden!

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht