Wedstrijdploeg zwemt 3e deel competitie

Op zondag 20 januari reisde de wedstrijdploeg van Eszet door sneeuw en ijzel naar Vaals. In het zwembad op het vakantiepark tussen de heuvels vond het 3e deel van de zwemcompetitie plaats. Een klein beetje gehavend door verkoudheden en griepverschijnselen besloot het team weer het beste beentje voor te zetten en de strijd om promotie niet op te geven.

De zwemster die het meest opviel tijdens deze wedstrijd was Samantha Schmidgall. Zij wist op de 50m vrije slag maar liefst 4 seconden van haar persoonlijke record af te zwemmen. Maar hier liet ze het niet bij. Ze wist nog een grotere prestatie te leveren door op de 50m vlinderslag maar liefst 15 seconden van haar tijd af te zwemmen! Op zo’n korte afstand is dit een ongelooflijke prestatie. Ze wist daarmee ook meteen de grootste procentuele tijdsverbetering van het team op haar naam te zetten.

Het heren estafetteteam moest ook een zwemmer missen. Hierdoor verscheen het team met 2 jonge zwemmers aan de start. Ian Sanders en Tim van Loon zwommen als 11-jarigen in een estafetteteam met Jim Ketelings en Simon Peeters. Zij namen het op tegen jongens van 18 jaar en ouder. De jongens lieten merken dat zij niet bang waren voor het geweld van de grote heren. Samen zwom dit estafetteteam naar een 3e plek.

Het mix minioren team bestaande uit Joyce, Daphne, Tim en Ian wist hun concurrentie ver achter zich te laten. Zij wisten een 1e plek in de wacht te slepen op de 4x25m schoolslag. Het meisjes estafetteteam bestaande uit Gwenn, Anouk, Aniek en Michelle leverde ook een harde strijd en wist uiteindelijk als 2e te eindigen. Alle estafetteteams waren dus goed in vorm tijdens deze wedstrijd.

Aniek Ketelings was erg goed in vorm. Zij wist maar liefst twee keer een 1e plek in de wacht te slepen en verbeterde hierbij ook nog 2x haar persoonlijke record. Haar broer Jim bleef niet achter. Hij haalde twee keer een 2e plaats en verbeterde ook 2x zijn persoonlijke record. Daphne van de Zwan wist een tweede en een eerste plek in de wacht te slepen en deed dit ook met twee persoonlijke record.

Verder werden er nog podiumplaatsen gezwommen door Nick Hendrickx (2e en 3e), Leonie Lennards (3e), Isa van Loon (3e), Tim van Loon (2e), Anouk Paulussen (2e), Ian Sanders (3e), Kyle Sanders (2e), Michelle Smeets (2e) en Gwenn Wouters (2e).

Het team heeft weer hard gezwommen en het beste beentje voor gezet. Op dit moment staan we nog steeds op de 4e plek in de competitie. Om te promoveren moeten we nog 1 plek stijgen. Hiervoor hebben we nog twee wedstrijden de tijd om te strijden. We zullen er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. We houden u op de hoogte!

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht