Mooie 4e competitieronde voor Eszet

Op zondag 6 maart zwom de wedstrijdploeg van Eszet het 4e deel van de Nationale Zwemcompetitie van de district 2e klasse in Stein. Met een team van 20 zwemmers werd er 42 keer gestart. Er werden maar liefst 19 persoonlijke records verbroken. De grootste procentuele verbetering kwam deze keer op naam van Lucas Dieteren die op de 25m schoolslag maar liefst 4 seconden van zijn tijd wist af te zwemmen.

Grote verbeteringen waren er ook voor Nick Hendrickx, Gillian Sanders, Isa van Loon, Tim van Loon, Joyce Hawinkels en Daphne Broen. Nick wist zijn tijd op de 100m schoolslag met maar liefst 12 seconden te verbeteren! Gillian verbeterde zijn tijd op de 25m schoolslag met 3 seconden.Isa van Loon zwom op de 100m wisselslag 9 seconden van haar beste tijd af! Daarnaast wist zij haar tijd op de 50m schoolslag ook met 2 seconden aan te scherpen, terwijl haar oude beste tijd nog geen maand geleden gezwommen was! Tim scherpte zijn snelste tijd op de 200m vrije slag aan met 7 seconden en Joyce deed dit op dezelfde afstand met 5 seconden! Daphne verbeterde haar tijd op de 200m vrije slag met maar liefst 8 seconden! Zij behaalde hiermee een 1e plaats Ze wist hiermee ook een limiet voor de Limburgse Kamipoenschappen in de wacht te slepen. Daarnaast zwom ze nog een PR op de 50m schoolslag en ook hier werd ze eerste.

Sanne Tegels mocht haar eerste competitiewedstrijd zwemmen. Na enkele maanden hard trainen durfde ze de strijd op het grote toneel aan te gaan met haar leeftijdsgenoten. Nog geen maand geleden had ze de 50m rugcrawl voor het eerst gezwommen en haar beste tijd werd nu alweer met 2 seconden omlaag gebracht. Daarnaast zette ze een hele mooie tijd neer op de 100m wisselslag.

Naast al deze PR’s werden er ook nog podiumplaatsen behaald. Nick Hendrickx werd eerste op de 100m vrije slag. Daphne Broen won goud op de 50m schoolslag en de 200m vrije slag. Tim van Loon won zilver op de 50m schoolslag en de 200m vrije slag, Ian Sanders won op deze afstanden beide keren het goud. Gillian Sanders werd 3e op de 50m vrije slag en 2e op de 25m schoolslag. Michelle Smeets werd 3e op de 100m schoolslag en de 100m wisselslag. Jill Winands won de 100m wisselslag. Daarnaast wist het dames estafetteteam, bestaande uit Michelle Smeets, Gwenn Wouters, Daphne Broen en Leonie Lennards, het zilver te veroveren op de 4x100m wisselslag.

Deze resultaten zullen weer voor een mooie tussenstand in de competitie zorgen. En met nog maar 1 ronde te gaan vertrouwen we erop dat handhaving in de 2e klasse een haalbaar doel is.