5 medailles voor minioren Eszet

Op zondag werd het 4e deel van de miniorencompetitie gezwommen, georganiseerd door Eszet, in ons thuisbad in Roermond. Dat onze zwemmers hier goed zwemmen was duidelijk te zien aan de resultaten. Er werd in totaal 18 keer gestart, er werden 13 persoonlijke records aangescherpt en er werden 5 medailles gewonnen.

Grootverdiener deze keer was Nick Hendrickx. Hij moest deze wedstrijd 3x aan de start verschijnen. Hij begon met zijn favoriete onderdeel, de 100m vrije slag. Vanaf de start gaf Nick gas en lag hij op kop. Zijn tegenstanders deden hun best om bij te blijven, maar Nick bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Zijn persoonlijke record bracht hij met 3 seconden omlaag! Dit leverde hem een gouden medaille op en een limiet voor het NK. Hopelijk levert het dit jaar ook een startbewijs op, maar dat wordt pas later in het seizoen bekend. Nick zwom ook de 100m rugcrawl en de 100m vlinderslag. Op deze afstanden werd hij respectievelijk 3e en 2e.

Isa van Loon zwom deze keer de 200m wisselslag en de 200m schoolslag. De 200m wisselslag ging al heel goed. Isa scherpte haar beste tijd weer aan met 1 seconde. Helaas kwam Isa net te kort voor het brons en werd ze 4e. Op de 200m schoolslag begon Isa met de 5e inschrijftijd. Maar Isa had hard getraind en wilde dit laten zien. Ze zwom 150m al erg snel en toen besloot ze de laatste 50m nog verder te versnellen. Haar PR werd met maar liefst 12 seconden aangescherpt! We dachten hiermee het zilver in de wacht gesleept te hebben, maar door een diskwalificatie was het voordeel aan de zijde van Isa en mocht ze bij de prijsuitreiking onverwachts op de hoogste trede van het podium staan om het goud in ontvangst te nemen!

Gillian Sanders mocht starten op de 100m vrije slag en de 100m rugcrawl. De 100m vrije slag leverde een tijdsverbetering op van 5,5 seconden. Hiermee liet hij nog enkele jongens achter zich die een jaar ouder zijn. Gillian mocht met deze tijd de bronzen medaille in ontvangst nemen. Daarna was nog de rugcrawl aan de beurt. Gillian begon zijn race met een tijd boven de 2 minuten. Hij wist zijn tijd met 3 seconden aan te scherpen en dook hiermee onder de grens van 2 minuten.

Voor de resultaten van de overige zwemmers klik hier.

Klik hier voor de foto’s

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht