Limieten en medailles in wedstrijdweekend

Op vrijdag 17 april en zondag 19 april stonden diverse Eszet zwemmers aan de start van de limietwedstrijd in Blerick en/of de miniorencompetitie in Roermond.

Jill Winands zwom op vrijdag de 200m schoolslag en sleepte op deze afstand een limiet voor de Limburgse Kampioenschappen in de wacht. Op zondag wist zij haar PR op de 100m én 200m vrije slag aan te scherpen en op deze afstand het zilver te winnen. Op de 200m vlinderslag wist zij wederom een PR te zwemmen en ook haar tijd na 100m leverde een PR op. Bij deze afstand werd Jill 4e.

Kyle Sanders zwom de 100m schoolslag en de 200m wisselslag op zondag. De schoolslag leverde geen PR op, maar wel een bronzen medaille. De 200m wisselslag ging heel goed. Hier verbeterde Kyle wel zijn tijd en wist hij ook als 3e te eindigen. Helaas vond de kamprechter een technische fout en werd Kyle gediskwalificeerd.

Ian Sanders zwom de 200m vrije slag en de 200m vlinderslag. Beide races zwom hij heel goed. Bij beide races wist hij zijn PR’s goed aan te scherpen. Op de 200m vrije slag verbeterde Ian zijn PR met maar liefst 5 seconden. Hij tikte allebei de keren als eerste aan. Helaas werd ook bij Ian een technische fout ontdekt bij de vlinderslag, waardoor hij hier de medaille mis liep.

Tim van Loon beleefde een goed weekend. Hij zwom op vrijdag de 100m vrije slag en verbeterde zijn PR en dook onder de limiet voor de Limburgse Kampioenschappen. Op de 50m vrije slag bleef hij maar nipt 0,02 seconden boven de limiet. Op zondag probeerde hij het nog een laatste keer, maar bleef hij 0,07 seconden boven deze limiet. Daarnaast verbeterde hij wel nog zijn PR op de 100m rugcrawl en de 200m vlinderslag.

Isa van Loon deed op vrijdag al goede zaken op de 100m vrije slag door haar PR aan te scherpen. Op zondag deed ze er nog een schepje bovenop. Op de 200m vrije slag verbeterde zij haar PR met maar liefst 10 seconden! Daarna was nog de 200m vlinderslag aan de beurt. Na 100m verbeterde zij haar PR al met 11 seconden. Na 200m tikte ze maar liefst 23 seconden sneller aan dan de vorige keer! Hiermee leverde zij de beste prestatie van de dag.

Limieten waren er dit weekend ook nog voor Gina Feenstra (100m vrije slag) en Daphne Broen (100m en 200m rugcrawl).

Klik hier voor de volledige uitslag van vrijdag.

Klik hier voor de volledige uitslag van zondag.

Klik hier voor de foto’s

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht