Goud en brons op eerste weekend Limburgse Zomer Kampioenschappen

In het weekend van 16 en 17 mei vond in het Kerkrade het eerste weekend van de Limburgse Zomer Kampioenschappen (LZK) plaats. Eszet mocht dit weekend met 6 zwemmers afreizen. Zij hadden een limiet gezwommen om deel te mogen nemen aan deze kampioenschappen. Deze zwemmers namen samen 11 starts voor hun rekening.

Ian Sanders verscheen 3x aan de start. Op de 200m schoolslag mocht Ian zijn Limburgse titel verdedigen. Hij deed dit vol overgave en wist ook dit jaar wederom de Limburgse titel in de wacht te slepen. Daarnaast zwom hij ook nog de 100m vrije slag en de 100m vlinderslag. Op beide afstanden wist hij zijn PR op de lange baan aan te scherpen en respectievelijk op de 9e en 5e plek eindigen.

Daphne Broen verscheen ook 3x aan de start. Haar meest succesvolle race was de 200m vlinderslag. Een zware afstand die zij met succes volbracht. Met een super goede tijd in het 50m bad wist zij de bronzen medaille te winnen. Op de 100m rugslag wist Daphne haar PR aan te scherpen en ook op de 50m vlinderslag zette ze een scherpe tijd neer voor een 50m bad.

Tim van Loon mocht starten op 2 afstanden. Op de 100m vrije slag zette hij een geweldige tijd neer voor het 50m bad. Hij wist op deze afstand op de 10e plek te eindigen. Op de 200m schoolslag racete Tim nog een keer heel goed. Op deze afstand werd hij 5e!

Gwenn Wouters mocht ook 2x starten. Zij zwom de 100m schoolslag en de 200m schoolslag. Op beide afstanden bleef zij boven haar PR, maar ze wist wel op beide afstanden de 4e plek van Limburg in de wacht te slepen.

Jill Winands mocht deelnemen aan de 200m schoolslag. Op deze afstand bleef Jill net boven haar PR waarmee zij op een mooie 13e plek eindigde.

Michelle Smeets mocht starten op de 50m rugcrawl. Ze zwom een goede race, want ze verbeterde haar PR in het 50m bad. Hiermee eindigde zij op de 16e plek.

Het weekend na Pinksteren zullen wij weer teruggaan naar Kerkrade om met diverse zwemmers weer aan de start te verschijnen tijdens het 2e weekend. Wij houden u op de hoogte van de uitslagen!

Voor de volledige uitslag klik hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht