Limburgs kampioen, zilver en meer

In de weekenden van 17/18 mei en 24/25 mei vonden in Kerkrade de Limburgse Zomer Kampioenschappen plaats voor de zwemmers in de categorie junioren en ouder. Namens Eszet namen 4 zwemmers deel aan dit kampioenschap.

Ian Sanders had het grootste aantal inschrijvingen op zijn naam staan en behaalde een paar mooie resultaten. Zo werd hij Limburgs kampioen op zijn favoriete slag: de schoolslag. Dit keer niet op zijn welbekende 100m, maar dit keer op de 200m. Dit deed hij ook nog met een verbetering van zijn persoonlijke record. Daarnaast veroverde Ian ook nog een zilveren medaille op de 100m schoolslag. Hier moest hij zijn concurrent met een zeer minimale voorsprong voor laten gaan. Hij wist op deze afstand ook zijn PR op de lange baan te verbeteren. Ian wist ook nog op de 100m en de 200m vlinderslag een 4e plek in de wacht te slepen. Daarnaast verbeterde hij nog enkele records. Hiervoor kunt u terecht bij de uitslagen hier op de site.

Gina Feenstra mocht ook diverse keren starten tijdens dit kampioenschap. Zo zwom zij de 50m en 100m vrije slag en de 50 en 100m rugslag. Gina wist op alle afstanden haar persoonlijke records op de lange baan aan te scherpen. Helaas had Gina veel concurrenten en zat een podiumplek er niet in. Toch wist zij zich wel binnen de top 10 te plaatsen.

Aniek Ketelings en Michelle Smeets verschenen beiden aan de start van de 50m rugcrawl. De dames hadden deze afstand nog nooit in een 50m bad gezwommen. Een goede start van de race is essentieel voor een goed resultaat. Beide dames deden het prima, want ze wisten allebei een PR op de lange baan neer te zetten. Ook hier was de concurrentie groot en lukte het niet om een podiumplaats in de wacht te slepen.

We kijken terug op een mooi kampioenschap. Binnenkort gaan onze minioren strijden om de Limburgse titels en zullen we ook nog een afvaardiging hebben tijdens de Nederlandse kampioenschappen.