Limburgs kampioen en meer…

In het weekend van 17 en 18 mei vond het eerste deel van de Limburgse Zomer Kampioenschappen plaats. 4 deelnemers van Eszet hadden één of meerdere limieten gezwommen en mochten meedoen aan dit kampioenschap.

Ian Sanders kwam tijdens dit eerste weekend maar liefst 4 keer in actie. Op zaterdag kwam hij in actie op de 100m vlinderslag en de 200m vrije slag. Op de vlinderslag wist Ian een 4e plek in de wacht te slepen. In een 50m bad betekende dit ook een persoonlijk record voor Ian. De vrije slag leverde hem een 7e plek op en wederom een PR in een 50m bad. Zondag leverde nog meer succes op voor Ian. Hij kwam eerst in actie op de 100m vrije slag. Hij behaalde hier een 6e plek en wist zelfs onder zijn persoonlijk record van een 25m bad te zwemmen! Dit was al een zeer goede prestatie, maar de beste prestatie van dit eerste weekend moest nog komen. Ian zwom deze zondag ook de 200m schoolslag. De schoolslag is de beste slag van Ian. Op de 100m heeft hij al diverse titels in de wacht weten te slepen, maar op de 200m waren nog geen prijzen gewonnen. Ian zwom in een sterk veld met diverse geduchte concurrenten. Hij wilde ze laten zien dat hij hard getraind had en dat hij ook van zijn 200m schoolslag een sterk punt had gemaakt. En dit deed hij! Zijn PR verbeterde hij met maar liefst 6 seconden! Hiermee wist hij voor het eerst de Limburgse titel op de 200m schoolslag in de wacht te slepen! Een prestatie waar met veel trots op teruggekeken wordt. En het komende weekend gaat Ian nog terug naar Kerkrade om proberen de dubbel op de schoolslag in de wacht te slepen. We houden u op de hoogte.

Zoals al eerder geschreven was Ian niet de enige zwemmer van Eszet die zich mocht laten zien op de Limburgse Zomer Kampioenschappen. Ook Michelle Smeets mocht aan de start verschijnen. Voor haar stond de 50m rugslag op het programma. Michelle had deze afstand nog nooit in een 50m bad gezwommen. Eén baan zwemmen vergt een zeer goede start, want een keerpunt zit er niet in. Michelle bleef 2 seconden boven haar tijd van het 25m bad, maar zette wel haar eerste persoonlijke record in een 50m bad neer.

Aniek Ketelings zwom ook de 50m rugslag. Ook zij had deze afstand nog nooit gezwommen in een 50m bad. Aniek zwom net een tikkeltje sneller dan Michelle. Zij bleef hiermee 1 seconde verwijderd van haar PR uit het 25m bad, maar wist wel een eerste PR op de lange baan aan haar prestatielijstje toe te voegen.

Gina Feenstra zwom de 50m rugslag en ook de dubbele afstand, de 100m. Gina had wel al persoonlijke records in een 50m bad op haar naam staan. Het record op de 50m rugslag wist zij te verbeteren met maar liefst 2 seconden. Zij behaalde hiermee een 10e plaats. Op de dubbele afstand had Gina nog geen persoonlijk record in een 50m bad staan dus zette zij hier haar eerste PR neer. Daarmee wist zij een knappe 7e plek te behalen.

Het eerste weekend was alvast een mooi weekend voor onze zwemmers. Het komende weekend (24 en 25 mei) reizen we nog een keer naar Kerkrade en hopen we u te kunnen berichten over nog meer PR’s en misschien nog wel Limburgse titels of podiumplekken.

Voor de volledige uitslag klikt u hier.

LZK 2014

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht