Eszet zwemt sterk 4e deel van de competitie

Met nog maar 2 competitierondes voor de boeg vertrok de wedstrijdploeg van Eszet op zondag 10 maart naar Blerick om daar te strijden in het 4e deel van zwemcompetitie. Eszet staat na 3 rondes op een 5e plaats en moet nog twee plaatsen stijgen om voor promotie in aanmerking te komen. Dit betekende dat er volop gestreden moest worden om te kunnen stijgen op de ranglijst. De coaches hadden er vooraf alles aan gedaan om een zo sterk mogelijke opstelling samen te stellen en de zwemmers klaar te stomen voor deze belangrijke wedstrijd. Ook nu konden we weer zien dat deze missie geslaagd was.

Deze keer verscheen er 43 keer een lid van Eszet aan de start. Uiteindelijk kwamen deze zwemmers 22 keer met een nieuw persoonlijk record uit het water. Hier mogen we zeer tevreden over zijn. Tijdens deze 43 starts wisten we ook nog 7x een eerste plaats, 7x een tweede plaats en 6x een derde plaats in de wacht te slepen.

De estafetteteams van Eszet deden het erg goed. Het dames estafette team, bestaande uit Aniek Ketelings, Leonie Lennards, Robin Marban en Chantal Schrijnewerkers behaalde een 3e plek op de 4x50m wisselslag.  Het meisjes estafetteteam, bestaande uit Gwenn Wouters, Naomi Driessen, Joyce Hawinkels en Samantha Schmidgall, behaalde in hun eigen leeftijdscategorie op de 4x50m wisselslag zelfs een 2e plek. Een tweede plek was er ook voor het mix estafetteteam, bestaande uit Kyle Sanders, Isa van Loon, Youri Driessen en Lieve Mostart. Zij deden dit op de 4x25m vrije slag. Het vierde estafetteteam dat Eszet deze dag aan de start had werd 4e. Zij wisten echter wel een grote tijdsverbetering neer te zetten en deden het dus ook super.

Michelle Smeets was ook goed in vorm tijdens deze dag. Zij behaalde 2x een eerste plaats. Dit deed zij niet onverdienstelijk, want zij wist ook nog op beide afstanden haar persoonlijke record te verbreken. Naomi Driessen liet zien dat zij dit ook kon. Ook zij wist 2x een eerste plek in de wacht te slepen en twee keer haar persoonlijke record te verbreken.

Samantha Schmidgall, Lieve Mostart, Jarno Tobben, Simon Peeters, Joyce Hawinkels en Roy Beurskens wisten ook allemaal op hun starts hun tijden te verbeteren.

Een bijzondere prestatie werd ook geleverd door Nick van Mölken. Hij doet altijd ontzettend goed zijn best en weet goede tijden te zwemmen, maar meestal is dit niet genoeg voor een podiumplek. Deze wedstrijd verkeerde Nick in goede vorm. Hij wist namelijk zijn persoonlijk record op de 50m rugcrawl te verbeteren. Maar hier liet hij het niet bij zitten. Hij had zo’n vaart gemaakt dat hij hier ook een 3e plaats mee in de wacht wist te slepen! Een prestatie waar hijzelf, maar ook de trainers heel blij mee waren.

Natuurlijk hebben alle andere zwemmers en zwemsters van het team ook super gezwommen, maar helaas hebben we niet genoeg ruimte om iedereen te benoemen.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht