Eszet zwemt laatste ronde competitie

Op zondag 29 maart zwom de wedstrijdploeg van Eszet het laatste deel van de competitie. Het doel was handhaving in het 2e district. Dit was een zeer reëel doel, maar door het missen van een aantal zwemmers zouden er wel nog punten gemorst gaan worden. De rest van het team moest alles op alles zetten om zo hoog mogelijk te eindigen. Dit werd ook gedaan. De zwemmers zorgden samen voor 18x een verbetering van een persoonlijk record. Daarnaast werd er nog 7 keer een podiumplek behaald.

Nick Hendrickx behaalde een 1e plek op de 50m vrije slag. Hij wist daarbij zijn PR met 1 seconde naar beneden te halen. Ook de 50m vlinderslag van Nick ging erg goed. Hier verbeterde hij zijn PR met maar liefst 6 seconden.

Tim van Loon ging op jacht naar een limiet op de 100m vrije slag. Hierdoor wist hij zijn PR te verbeteren met 0,5 seconden. Hij werd hiermee 2e en komt nu binnen een seconde van de limiet. Op de 50m schoolslag deed Tim het nogmaals heel goed. Hier verbeterde hij zijn PR met 1,5 seconde en werd hij wederom 2e.

Ian Sanders ging ook erg hard op de 100m vrije slag. Hij wist ook 0,5 seconden van zijn PR af te zwemmen. Hij werd hiermee 1e. Op de 50m schoolslag zat een PR er niet in, maar werd Ian wel 1e.

Kyle Sanders wist op zijn favoriete slag, de vlinderslag, na 50m als tweede aan te tikken.

Kelsey van Nistelrooy is een van onze nieuwe teamleden en mocht deze dag haar eerste wedstrijd zwemmen. Een eerste wedstrijd in ons thuisbad zwemmen is natuurlijk een stimulans om het goed te doen. Op de 25m schoolslag wist zij een hele mooie tijd neer te zetten, vlak achter haar concurrentes. Daarnaast zwom zij ook in het estafetteteam 4x25m schoolslag samen met Sjoukje Suelmann, Gillian Sanders en Jarno Winands. Zij wisten met een hele mooie tijd de 2e plek te bemachtigen.

Op het moment van schrijven is de eindstand in de competitie nog niet bekend, maar handhaving lijkt gelukt te zijn. Wij houden u op de hoogte.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht